Noen ferieord om Wimbledon

WimbledonSommerferien er her, og jeg tilbringer dagene uten nettforbindelse. Været har vært for bra til at jeg har fått sett noe særlig tennis. Nå er jeg i tettbygd strøk igjen, og dermed nettforbindelse igjen i noen dager.

De første dagene av Wimbledon har jeg vanskelig for å konsentrere meg om selve spillet. Jeg er altfor fascinert av selve banene. Det er noe helt riktig med de nydelig klipte banene, stripene i graset og det nesten lydløse spillet. Grastennis er en lydmessig stor overgang fra skritsjingen og skratsjingen i French Open, og i tillegg er tennisen helt annerledes.

Hva har jeg sett til nå? Noen glimt her og der. Jeg så det tredje settet av Federers seier mot Kohlschreiber, et sett Federer tapte. Jeg synes han spilte veldig passivt der. Da han gikk opp til 4-2, ble han temmelig nonsjalant, og prøve å treffe linjene med alle grunnslag.

På 4-2 trengte Federer bare holde serve to ganger for å ta hjem kampen (Sampras gjorde det i blinde), men klarte det ikke. Kohlschreiber brøt tilbake, og tok settet i tie-break da Federer insisterte på å spille korte, dårlige backhandslicer på settball for tyskeren. Kohlschreiber vant settet på en overskudd backhand diagonalt ut av banen. Etter at NRK satte over til sandvolley tok Federer fjerde sett 6-1.

Jeg så også siste halvdel av tredje sett i Federer-Söderling. Svensken kunne servet hjem det settet, men fikk hetta.

Jeg så også Sharapovas tre siste poeng i turneringen. Jeg lurer på om hun kommer til å bli en trussel igjen. Mange snakker om Nadals spillestil som belastende for kroppen hans, men Sharapova gir også kroppen mye juling med måten hun spiller på.

Av damekampene har jeg sett deler av Safina mot Lisicki, og Safina-Mauresmo. Safina dro i land begge, uten å spille godt. Det tristeste med å se på Safina, er at hun tilsynelatende spiller helt uten glede. Det ser ut som hun er i ferd med å trekke visdomstennene der hun spiller. Jeg tviler på om hun har noen som helst sjanse mot Venus i semifinalen. Venus og Serena har jeg bare sett i glimt, og de spiller skremmende godt.

Hva med Murray? I kampen mot Wawrinka synes jeg det var tydelig at han merker presset fra en sulteforet nasjon. Han er heldig om får gamle Ferrero i neste runde.

Kan ikke love for mye på bloggfronten framover, men håper å skrive noe i morgen også.

9 kommentarer

 1. Jeg for min del har stått over det gode været (det er jo for varmt til å være mye ute, etter min mening) til fordel for mye tennis, både på TV og LIVE! På mandag var jeg i Wimbledon og fikk med meg all aktivitet på Court 1. En fantastisk opplevelse som jeg ikke vil glemme med det første! Litt trist at Ivanovic måtte trekke seg i andre sett mot Venus, men Karlovic-Verdasco og Roddick-Berdych var veldig underholdende. Spesielt Roddick imponerte meg veldig. Han er virkelig blitt mye bedre det siste året, og er en seriøs utfordrer til Wimbledon-tittelen hvis han fortsetter slik. Morsomt å se de to beste serverne i verden, og morsomt å se kanskje verdens vakreste forehand hos Verdasco i virkeligheten. Som seg hør og bør fikk jeg med meg et 30 minutters regnavbrekk også 🙂 I tillegg til aktiviteten på Court 1 fikk jeg med meg en del juniortennis på nært hold på de mindre banene før kampene begynte på Court 1. Må si jeg ble veldig imponert over nivået. Forskjellen ligger mye i at juniorene gjør flere enkle feil. Dagen ble avsluttet med en utrolig stemning foran storskjermen på Henman Hill der Murray til slutt slo Wawrinka i fem sett. Det var morsomt å være på anlegget på en historisk dag – første gang noengang i Wimbledon at spillet foregår under tak og første gang at spillet pågår etter kl. 22!

  Det har vel, både i herre- og dameklassen, vært relativt få store bomber. Litt overraskende at Del Potro røk mot Hewitt, men Hewitt er åpenbart tilbake i god gressform og Del Potro liker ikke gresset så godt. Også litt forbauset over Ferreros suksess så langt. Han har virkelig slått mange gode spillere på sin vei – Youzhny, Santoro, Gonzalez og Simon! Og kun kampen mot Gonzalez gikk til fem sett. Ellers så er jo de toppseedede spillerne med til kvartfinalene – nr. 2, 3, 4 og 6 (nr. 1 er jo Nadal). At Haas er med til kvartfinalen, overrasker vel ingen egentlig.

  I dameklassen synes jeg det var synd at Lisicki ikke klarte å komme seg videre til semifinalen. Jeg er ganske sikker på at Safina blir barnemat for Venus. Dementieva har spilt veldig bra så langt, men jeg tror Serena blir for tøff. Alt tyder på en ny søsterfinale. Denne gangen tror jeg Serena har en god sjanse.

  1. Det må være lenge siden snittalderen i en GS har vært så høyt som nå i Wimbledon – kun to spillere under 25 år.
   Dagens mest spennende kamp må være Haas vs. Djokovic. Selv om Haas vant i Halle tror og håper jeg på Djokovic. Jeg tror han er den som kan gi Federer mest motstand i semi’en, og i turneringen forøvrig, selv om han riktignok fremdeles har til gode å slå noen toppspillere på gress. Vi får håpe han har kommet seg etter nedturen i Madrid.

   Registrerer det Petter skriver om Roddick, men med 2-18 innbyrdes mot Federer ser jeg ikke helt at han kan slå Federer i en GS-finale.

 2. Høres ut som en kjempedag!

  Del Potro liker seg vel ikke når ballen spretter såpass lavt. Synes han slår mer med armen i stedet for kroppen, både på serven og grunnslagene, hvis du skjønner hva jeg mener. Litt sårbar teknikk i mine øyne.

 3. Jeg hadde god tro på Haas før turneringen startet og det har slått til. Haas mot Federer i semien bør bli fantastisk. På damesiden lukter det vel Williams finale igjen men kanskje Dementieva kan stålsette seg litt og presse Serena.

 4. Ble en rimelig TIGHT og spennende semi mellom Serena og Dementieva. Den matchballen til Elena kunne hun satt, skulle virkelig ønske at hun fikk et nytt forsøk på å ta en slam. Imponerte, men klarte ikke ta det hele veien. Tror Venus vinner finalen.

 5. Min mann og jeg reiste til Wimbledon 25. juni. Vi var så naive at vi trodde vi skulle få se tennis «live.» Men dengang ei. Om morgenen den 26. juni trasket vi avgårde til Wimbledon Arena. Vi hadde fått beskjed om å gå til gate 3. Der var det de som ikke hadde billetter skulle gå. Vi så gjorde. Så kom sjokket. Køen var kilometer lang. Ventetiden i køen var fra 5 til 7 timer! Folk hadde ligget i telt for å stille seg i kø så tidlig som mulig. De hadde med seg campingstoler, mat og drikke. Vi ga opp og fant en terrasserestaurant der vi så kampene istedet. Jeg gikk inn på Internett for å se hva prisen var for en billett til dagen etterpå, 27. juni. Dette var jo første uke av turneringen, så jeg trodde at billettprisen var overkommelig. Men da den viste seg å være 528 pund for EN person, fant jeg ut at jeg heller ville bruke så mye penger på å få oppleve tennis «live» senere på en mindre kostbar turnering. Men turen var slett ikke bortkastet. At det var så stor forskjell på fattig og rik i England, ga meg en «AHA»-opplevelse. Wimbledon by var en sjarmerende perle. Været var utrolig flott og vertskapet på hotellet vi bodde på var helt topp. Og vi hadde aldri kommet på å reise dit hadde det ikke vært for tennisen. Så alt i alt var det en flott tur i møte med masse kjekke og hjelpsomme engelskmenn.

 6. Jeg skjønner at det er vanskelig å få billetter til de store banene, men er det virkelig så vanskelig og dyrt å få billetter til de mindre banene i den første uken? Det var jo mange kjempekamper på f. eks bane 18 den første uken. Er det veldig vanskelig å få billett også til disse banene?

  1. Hvis man ikke har billetter må man køe i noen timer for å komme inn. Det koster 14/20 £. Ikke veldig dyrt, men litt vanskelig…

   Men enig at det er mange gode kamper å se på de mindre banene, jeg så en del 😀

 7. Og jeg regner med den prisen du hevniser til var på svartebørsen. På BBC radio snakket de med to som hadde billetter til kvartfinalene for damer. De sa at centre billetter kostet 70 pund den dagen og bane 1 60 pund. Men de hadde sikkert kjøpt billetter på forhånd.

Legg igjen en kommentar