Gasquet får spille igjen

ATPFranske Richard Gasquet testet positivt for kokain tidligere i vår, og var utestengt fra French Open og Wimbledon. ITF (det internasjonale tennisforbundet) mener Gasquet har fått i seg kokainen på et spesielt vis, og kan spille igjen allerede i sommer:

…he inadvertently took cocaine by kissing a woman in a nightclub.

Ai-ai. Kokain må være et meget smittsomt stoff, når man ved et kyss kan få i seg slike mengder at det fører til positiv dopingtest. Eller er det noe galt med grenseverdiene når kyss kan føre til positive prøver? Hva om man sitter på buss-setet overfor en kokainmisbruker som nyser, kan det gi utslag? Jeg synes hele greiene høres en smule søkt ut, uten at jeg har greie på det.

ITF synes på toppen av alt at Gasquet han er en knakende kjekk kar også:

We have found the player to be a person who is shy and reserved, honest and truthful, and a man of integrity and good character. He is neither a cheat nor a user of drugs for recreational purposes.

Hvis jeg får slike ord i min egen nekrolog, skal jeg være fornøyd. Ikke bare har ITF greie på tennis, de er menneskekjennere også! Hele kjennelsen kan lastes ned her (PDF). Les også Jon Wertheims tanker om saken.

1 kommentar

Legg igjen en kommentar