Federer til unnsetning

Davis CupSveits møter Italia i Davis Cup 18.-20. september, i Genova. Der skal Roger Federer spille, ifølge lagkaptein Severin Luethi (kaller de ham Severin Suveren bak hans rygg?). Italia har hjemmebane. Selv uten Federer ville sveitserne hatt en god sjanse. Med Federer på laget er de store favoritter.

Federers CV begynner å bli komplett. Han mangler OL-gull i single. Det kan han vinne om tre år, for da spilles OL-tennisen på Wimbledons grasbaner. Federer mangler også Davis Cup-trofeet, og det er en vanskeligere oppgave. Davis Cup spilles som kjent over fire oppgjør gjennom sesongen. Sveits har Federer og Wawrinka som stabile toppspillere, men er sårbare uten disse.

Dersom Federer satser for fullt på Davis Cup, må det nødvendigvis gå ut over andre turneringer i sesongen. Kvartfinalene ble for eksempel spilt like etter Wimbledon, og Roddick kunne ikke spille for USA pga skade han pådro seg i Wimbledon.

Legg igjen en kommentar