Davis Cup-oppsummering litt på etterskudd

Davis CupJeg prøver å hente meg inn etter noen uker borte fra nettet, blant annet med resultatene i Davis Cup-kvartfinalene. Høydepunktene derfra blir ikke vist på TV2-sporten, for å si det sånn.

Slik gikk det:

  • Tsjekkia – Argentina 3-2. Del Potro vant begge sine singlekamper for argentinerne, men Berdych vant sin første singlekamp, pluss double sammen med Stepanek. Stepanek slo Monaco i den avgjørende singlekampen. Jeg vet ikke hvorfor tsjekkerne brukte Minar i den første singlekampen i stedet for Stepanek, kanskje var det for å spare Stepanek til double? Ingen god helg for Monaco, som ledet 2-1 i sett over Berdych i den første kampen, og så tapte den avgjørende kampen mot Stepanek i strake sett.
  • Kroatia – USA 3-2. Karlovic og Cilic er etter min mening bedre på raske dekker, men Kroatia valgte likevel grus til dette oppgjøret. Kanskje fryktet de Roddick, men han var uansett ikke med. Blake kastet vekk en 2-0-ledelse i sett i den første kampen, og Fish ledet 2-1 i sett i den andre før han tapte. Oppgjøret var en stor opptur for Marin Cilic, som har kjølnet litt etter en knallstart på sesongen. Lurer på hvilket underlag kroatene velger i semifinalen mot Tsjekkia.
  • Israel – Russland 4-1. Israels suksess i Davis Cup er en av de tingene som blir husket fra tennisåret 2009. Landet har én spiller i topp 100 (Dudi Sela, nr 30). Russland har til sammenligning åtte, men likevel var israelerne suverene på hjemmebane. Semifinalen mot Spania blir nok i tøffeste laget (den spilles dessuten i Spania). Bra oppsummering på de offisielle DC-sidene.
  • Spania – Tyskland 3-2. Hatten av for Kohlschreiber, som slo Verdasco og Robredo på spansk grus. Dersom tyskerne hadde hatt Tommy Haas med på laget, kunne de ha vunnet dette, men Haas har ikke spilt DC for Tyskland siden 2007. Kjekt for gamle Ferrero som slo Beck i den avgjørende femte kampen.

3 kommentarer

  1. Bra av Israel, men det er utrolig dustete at Davis Cup går uken rett etter Wimbledon. Som om ikke Davis Cup slet med sitt image fra før av.. Tror ikke spillerne prioriterer denne turneringen noe mer etter dette iallfall.

    1. Davis Cup burde vært spilt som en sammenhengende 14-dagersturnering, i stedet for at det er spredt utover sesongen. Det ville økt oppmerksomheten betraktelig. Men det virker utrolig vanskelig å få gjort noe med kalenderen, for forandringer betyr at andre turneringer må skvises ut.

Legg igjen en kommentar