Alltid en god serve fra Australia

Tennis på tv:
Samantha Stosur – Serena Williams 6-2, 3-6, 6-2
Kvartfinale, Stanford

wtaSærpregede server er en mangelvare på WTA-touren. Men Samantha Stosur er lett å kjenne igjen.

Akkurat som Alicia Molik (som dessverre har gitt seg), er det gøy å se Stosur serve. Hun kaster ballen opp ganske rett over hodet, sånn at hun nesten må tilbake og hente den i slagøyeblikket. Hun gjør det uansett hvilken type serve hun skal sende av gårde. Det minner litt om Patrick Rafter. Han var også fra Australia.

Sent fredag kveld ble jeg sittende og se på Serena-Stosur fra Standford, også kjent som Bank of the West Classic. Det var herlig å se en skikkelig rask hardcourtbane igjen. Stosur tok første sett. På 3-4 i andre sett spilte hun et ganske stresset servegame, og Serena brøt og tok settet. Men Stosur ga seg ikke. Hun er rask, og klarte å styre mange av ballvekslingene med forehanden. Stosur liker ikke å spille overskrudde backhander, men har en effektiv slice fra backhandsiden.

Stosur brøt til 4-2 i tredje sett, og holdt enkelt til 5-2. Mot slutten av kampen avsluttet Serena flere ballvekslinger med grove feil, mens Stosur dunket løs med stort hell. Stosur nådde matchball med en perfekt backhandretur som Serena måkte rett i nettet. Stosur tok kampen da Serena slo en dobbeltfeil på matchball nummer to.

Betyr dette noe for US Open? Sannsynligvis ikke. Serena vinner bare Grand Slam-turneringer nå for tiden, aldri oppvarmingsturneringer.

5 kommentarer

  1. «Serena vinner bare Grand Slam-turneringer nå for tiden, aldri oppvarmingsturneringer», og da nytter det lite å klage på rankingsystemet når man ikke er nr. 1 lenger.

        1. Det er helt klart et poeng. Det er vanskelig å finne en balanse mellom de store og de små turneringene når de skal vektes i rankingsystemet. Tipper det blir dårlig stemning i leiren dersom de små turneringene blir mer marginalisert enn de allerede er.

  2. Helt klart at rankingsystemet har et forbedringspotensiale. Når det gjelder serven er det litt fascinerende å se en serve med oppkastet ganske langt bak. Men serven funker og da er den fin å se på – i likhet med for eksempel en annen australitt, Lleyton Hewitt.

Legg igjen en kommentar