Safina – Kuznetsova: Finalespådommer

French Open(Jeg er på nett likevel!)

Vi får ikke Nadal-Federer i år, men Safina-Kuznetsova i finalen på damesiden er også fyrverkeri. De er gode på grus begge to, og begge trenger tittelen i Paris for å temme kritikerne – Safina fordi hun er nummer én uten å ha en GS-tittel. Kuznetsova fordi hun er mest kjent for å tape finalene hun spiller, og det begynner å bli noen år siden 2004, da hun vant sin eneste Grand Slam-tittel (US Open).

Personlig har jeg alltid likt Kuznetsova best av de to. Jeg synes hun har mest tennis i seg, spesielt den forehanden er fantastisk rå. Safina leder den innbyrdes statistikken 8-5, etter å ha vunnet fem av de seks siste. De har møttes i to grusfinaler i år, med en klar seier hver. Kuznetsova har slått ut Serena Williams, og det gir selvtillit. Safina har vunnet alle sine sett knusende overlegent, bortsett fra det første som hun tapte mot Azarenka.

Kuznetsova har spilt tre sett i de tre siste kampene. Skal hun vinne, må det skje i strake sett, tipper jeg. Uansett håper jeg at det blir en god russisk finale.

Spådom: Safina i to sett.

3 kommentarer

 1. Safina var ikke overlegen mot Cibulkova i spill, men i resultat. Hun ble jo ikke spesielt utprøvd i kampene før de to siste nå, der hun har blitt det, men likevel vunnet på sitt vis komfortabelt. Det sier meg noe om at hun har vinneren i seg i denne turnering, evnen til å ta alle de viktige sjansene. Jeg har følt at hun vinner hele veien, men tror kanskje det blir tre sett i finalen. Uansett rettferdig at de klart beste spillerne i grussesongen får avrundet sin trilogi her, selv om jeg kanskje heiet på andre utfordrere.

 2. Jeg liker også best Kuznetsova av de to og håper hun vinner. Jeg heier alltid på de damene som kan bidra til å fornye dametennisen. Den er så monoton i forhold til herretennisen om dagen. Safina er en ny hardtslående dame med god fysikk.

  Måtte dametennisen få inn en ny Henin, og det fort.

 3. Jeg er uenig med begge.
  Pluss kommentator.
  WTA trenger Sharapova, Williams søstrene, Ivanovic.. og litt kriging, oppmerksomhet, beautiful,
  Henin, der er det kun nostalgisk drøm. Så god var hun ikke.

Legg igjen en kommentar