Johansson gir seg

Thomas Johansson
Thomas Johansson, French Open 2001.

ATPThomas Johansson legger opp. Svensken vant Australian Open i 2002, hadde en kjempegod backhand og en av ATP-tourens beste server i forhold til egen kroppshøyde. Og som alle tennisspillende svensker var han en kjernekar.

Dermed gir sistemann i den gylne svenske generasjonen seg; Enqvist, Norman og Björkman er allerede ute. Enqvist slo hardere, Norman datet Martina Hingis og Björkman gjorde parodier og vant mye i double, men Johansson var den eneste av dem som vant en Grand Slam-tittel.

Det er godt å se at det går an å komme gjennom en karriere i toppen av tennisen uten å ta nevneverdige skader på sjelen av det. Johanssons egne avslutningsord gir meg lyst til å gi fyren en skikkelig klem:

Nu är denna resa slut och det är dags för mig och min underbara familj att resa vidare mot nya mål. Jag brinner för svensk tennis och hoppas kunna få ge något tillbaka i framtiden. Till sist vill jag tacka alla de människor som har hjälpt och stöttat mig under alla år. Utan er hade jag aldrig klarat resan så bra.

Vi hørs

Thomas

Legg igjen en kommentar