Jeg ville ikke satt pengene på Murray

ATPAndy Murray vant Queen´s-tittelen i dag, etter seier over Blake i finalen, 7-5, 6-4. Jeg så første sett fram til 4-4.

En slik tittel bygger opp skotten som en av favorittene til Wimbledon, som begynner neste mandag. Det er sterkt å vinne på hjemmebane, men rekken av Murrays motstandere er ikke spesielt imponerende: Seppi, Garcia-Lopez, Fish, Ferrero og Blake.

I finalen mot Blake synes jeg Murray var i overkant passiv, og gikk inn i lange dueller fra grunnlinjen med Blake. Murray brøt Blake i andre game, men ble selv brutt rett etterpå.

Jeg tipper Murray regnet med at Blake før eller seinere ville miste tålmodigheten og slå seg bort, og det skjedde ganske ofte. Spørsmålet er hvordan Murray klarer å gire om mot en risikospiller som har dagen. Hans to tap i Grand Slam-sammenheng kom mot Verdasco og Gonzalez, som er slike spillere.

(Barne-TV overtok skjermen, og også der var det tennis i dag. En finsk produksjon om en gutt som spilte tennis, drevet fram av en ekstremt ambisiøs far med stripete skjorte, sideskill og blå genser knyttet over skuldrene. Tennisklisjé-faktor 45, med andre ord.»Si til deg selv: Jeg vil vinne!», insisterte faren. Gutten fant i stedet lykken med ei jente som likte å klatre i trær. Blæh.)

6 kommentarer

 1. Før jeg har sett trekningen, så holder jeg Murray som toppkandidat, selvfølgelig ved siden av Federer.
  Det er vanskelig å se andre vinnere (utenom Nadal).
  Men som på Roland Garros, alt kan skje.

 2. Jeg tror fort Wimbledon kan bli riktig så spennende, mange sultne spillere på banen for tiden. Murray tar nok ut litt ekstra på centre court, men jeg vet ikke om det holder hele veien.

  Lå og zappet på sofaen når denne tennissaken på barne-tv ble sendt, selv. Måtte jo se hva det var, da, og de skal ha pluss for at kidsa så ut som om de hadde spilt tennis før. Resten var heller blæh.

 3. Murrays tap for Verdasco i Australia var overraskende, men vi må huske på at Verdasco spilte sitt livs tennis i den turneringen og har vel ikke helt fulgt opp den semifinalen videre (selv om han har spilt absolutt godkjent). Verdasco var jo utrolig nær ved å slå Nadal i den semifinalen i Australia. Gonzalez tapte han mot på grus, og Murray har fremdeles mye å jobbe med på grusen. Han slet også mot Starace på grus, noe som forteller meg at det ikke er så rent få som kan slå ham på det underlaget dersom de har dagen.

  Gress er et godt underlag for Murray, men jeg tror hardcourt passer han desto bedre. Han får mer nytte av forsvarsarbeidet sitt på hardcourt, og stoppballene fungerer bedre der enn på gress. Men Murray på sitt beste har jo alle våpen som kan gjøre han til en livsfarlig gress-spiller – fantastisk god og allsidig serve, god volley, god slice, strålende fotarbeid. Som du sier kan han av og til bli litt passiv og defensiv, men han har evnen til å skifte taktikk underveis også. Mot de beste pleier han alltid å spille litt annerledes.

  Vil holde Murray som en av favorittene, sammen med Federer og Nadal (dersom han stiller og er restituert nok).

  1. Murray har selvsagt mulighet til å vinne Wimbledon. Jeg har bare en følelse av at en annen spiller i sitt livs form (som Verdasco i Australia) kommer til å slå ham ut. Det er til Murrays fordel at gresset i Wimbledon er tregere enn det i Queen´s. (Det ser i alle fall sånn ut på TV.)

 4. Kanskje bra med tennis på barne-TV, da kan jo barn få øyene opp for tennis…

  Tror også at Murray vil få flest titler i år, men neppe nummer 1 selvfølgelig.

  Murray spiller en litt passiv spillestil, og sa han spilte en svært god turnering. Men Wimbledon vinner han neppe.

Legg igjen en kommentar