Dimitrov er fortsatt uferdig

Tennis på tv:
Gilles Simon – Grigor Dimitrov 7-6, 7-6
2. runde, Queens

ATPEgentlig er jeg litt mett av tennis etter French Open, men likevel er det alltid gøy å se Queens-turneringen som begynner dagen etter herrefinalen. Det tar litt tid å venne seg til den lave spretten, det raske tempoet og alle tie-breakene, selv for meg som ser på.

Jeg så avslutningen av Simon-Dimitrov sammen med min fire år gamle datter, som nok så kampen som et påskudd for å være oppe, mer enn en sjanse til å studere gresstennisens finesser. Med slikt selskap kommer uventede spørsmål:

– Hvorfor står de sånn (hun går ut på golvet ut bøyer seg fram og vrikker på rompa)?
– Det er sånn de gjør for å å gjøre seg klare til å slå ballen.

– Hvorfor har han sånn på foten (begge spillerne hadde bandasjert knærne)?
– Det er fordi de har vondt i knærne.
– Kanskj fordi de har fått ballen mange ganger i knærne?

– Er han hvite den aller beste i verden?
– Eh, nei, men han er ganske god.

Gilles Simon blir aldri best i verden. Grigor Dimotrov blir det kanskje en dag. Den unge bulgareren (bulgarsk, 18 år, ranket 361) blir spådd som en av arvtakerne når Nadal-generasjonen (Djokovic, Murray) er over middagshøyden. Det er lett å se hvorfor: Han har en stor rekkevidde, en fin backhand og spiller allerede jevnt med mange av topp 100-spillerne. Han trenes av Peter Lundgren, Federers tidligere læremester.

Simon kom tilbake etter å ha ligget under 2-4 i andre sett, og tok kampen til et tie-break, hvor han raskt fikk en liten ledelse. Han gjorde akkurat nok til å vinne kampen, og Simons letbeinte kontringstennis egner seg bra på gress. Dimitrov gjør fortsatt mange urutinerte feil, han går til nettet på feil baller og jeg synes han må få mer fart i forehanden sin.

Dimitrov er som sagt 18 år. Han bør få et skikkelig gjennombrudd i år eller neste år, dersom han er en framtidig verdensener.

10 kommentarer

 1. Han er jo så klart veldig imponerende og ser lovende ut. Men i tennis gjelder det jo å slå til tidlig. Han er helt klart senere ute enn både Federer og Nadal. Nadal var topp 100 før han fylte 17 år. Federer var topp 100 rett etter at han fylte 18, omtrent der Dimitrov er nå. Så Dimitrov må nok snart begynne å vinne kamper. Han har foreløpig ikke slått til ordentlig på challenger-nivå. Federer vant sin første challenger-turnering som 18-åring.

  Tviler på at han på noen som helst måte blir noen ny Federer, men han har gode forutsetninger for å bli en stabil spiller på øverste nivå.

  1. Det går jo an å modnes sent, spesielt for spillere som ikke bare holder seg ved grunnlinjen. Likevel; det er få som blir gode uten å ha vært i toppen som tenåringer. Har du forresten sett noe av Daniel Berta, svensken som vant juniorklassen i årets FO?

   1. Har dessverre ikke fått sett noe av Berta. Han gjorde et realt byks på rankingen etter sin French Open-seier og er nå nr. 3 på junior-rankingen. Blir spennende å følge ham videre.

    Eikeri er vel eneste norske lyspunkt på juniorsiden. Men det er jo eneste norske lyspunkt på mange år, så vi skal vel ikke klage 🙂

    1. Appropos norske juniorer:
     For et par år siden var det mye snakk om Johan Skattum som da var ranket som beste junior (U14) i Europa, eller var det verden. Nå ser jeg at han er ranket som nr.6 i Norge U16. Hva skjer?

     1. Tror han har vært litt skadet. Han er jo bare 15 år, så man må vel regne med noen tilbakeslag på veien. Husker at VG for noen år skrev om en annen ung nordmann som trente med Guillermo Vilas i Argentina. Lurer på hva som skjedde med ham.

 2. Enig i at det tar litt tid å venne seg til gress-tennis på tv etter mange fine uker på grus.

  Etter French Open bestemte jeg meg egentlig for ikke å tippe hva som kommer til å skje, og heller konsentrere meg om det som faktisk skjer. Men jeg ser Tommy Haas fortsetter den fine trenden og slo ut Tsonga i Tyskland. Haas kan faktisk blir en outsider i Wimbledon. Det hadde ikke gjort meg noe om han tar en Søderling i London.

 3. Morsomt innlegg. Ellers like undrende til hvordan ståa er med han som trente med Vilas i Agrentina for noen år siden, tror navnet var Sander.

  Når det gjelder Dimitrov kan han meget vel utvikles og slå til litt senere. Noen er tidligere ute enn andre og noen er senere. Men før han blir 20 bør han iallfall ha vist et potensial som er der, som kanskje ligger litt latent og plustelig kan komme ut. Mange idrettsutøvere som fikk gjennombruddet sent, ikke minst kanskje den største i Norge, Ole Gunnar Solskjær. Det blir spennende å se utviklingen hans videre.

  Ellers takker jeg for glimrende tennislesning her.

Legg igjen en kommentar