Spoler tilbake

ATPSemifinalene i Roma er klare: Federer-Djokovic, Nadal-Gonzalez. Mye rart skal skje om Nadal skal tape denne turneringen. Federer-Djokovic kan bli en god kamp.

Litt tilbake til gårsdagen: Jeg så nesten hele Federer-Stepanek. Jeg fikk også sett litt av to andre kamper:

Verdasco-Gasquet var meget underholdende. Gasquet er det franske talentet som er for gammel til å bli kalt talent nå, og leter etter gjennombruddet. (Er det lov å håpe at han kaster den teite cap´en som han har bak fram a la Lleyton Hewitt 1999?). Gasquet er mest kjent for sin enhåndsbackhand. Hvis det er noe slag i tennis som får gratis goodwill, så er det enhåndsbackhanden. Henins variant fikk mye skryt, men var ikke forehanden hennes like effektiv, selv om den ikke var så pen?

Men tilbake til kampen. Verdasco er inne i et godt 2009, og er en keivhendt spiller. Det betyr at hans naturlige forehand-variant er den diagonale, mot Gasquets backhand. Verdasco brydde seg lite om den beryktede backhanden til Gasquet, og slo mot den stadig vekk. Budskap: Jeg vet du har enbackhand som mange liker, men jeg synes ikke den er noe særlig. Verdasco lyktes godt med den taktikken. SportN brøt kampen i slutten av første sett. Verdasco vant til slutt.

Nadal-Söderling var et merkelig oppgjør. Disse to liker ikke hverandre, av grunner jeg ikke husker i farten. Det begynte med at Söderling holdt serven til 1-0. Så skjedde det som alltid skjer i Nadals gruskamper. Söderling spilte sikkert sitt beste game for året i det andre gamet i kampen. Han traff ballen tidlig, måkte den ut i hjørnene, på linjene, til Nadals forehandside, backhandside og midt i banen, han kontrollerte spillet og fikk Nadal til å løpe.

Men likevel: For å vinne en ballveksling mot Nadal trengs det fire-fem ekstreme slag. Söderling ble uunngåelig mer og mer utålmodig, og satset noen ganger bittelitt for mye, og slo utenfor. Og Nadals defensive slag er de beste i verden. Selv i situasjoner hvor han tilsynelatende har null fart på racketen, er trengt i vanskelige posisjoner eller må slice ballen, får Nadal den tilbake med mening.

Jeg tror game to varte i ca. 15 minutter før Nadal klarte å holde serve. Söderling hadde spilt fantastisk, men likevel var det ikke nok. Nadal tok resten av gamene: 6-1, 6-0.

8 kommentarer

 1. Bet365.com sender alt som er av herretennis, så og si, i OK kvalitet. Så om man blir plutselig offer for SportNs vilkårlige programmering i en bra kamp er det en plan B.

 2. Synes ikke Nadal har sett fantastisk ut så langt i denne turneringen, men det er vel sannsynligvis nok til å vinne. Federer så solid ut mot en meget god Zverev. Forehanden og serven var på plass. Gonzalez har jeg ikke sett, men kun knepen seier mot Monaco er vel ikke noe godt tegn før oppgjøret mot Nadal. Djokovic slo en skuffende Del Potro lekende lett, men tror på en jevn affære imorgen mot Roger. Taper Federer igjen, begynner jeg virkelig å synes synd på mannen.

 3. Tror Gonzalez mot Nadal blir en svært god kamp. Monaco hadde tross alt spilt meget bra hele uka. Tipper Gonzales kommer til å slå mange vanvittige forehand vinnere, men Nadal vinner selvsagt til slutt.

 4. Så nettop Gonzalez-Monaco i reprise. Mye herlig offensiv tennis og utrolige vinnere. Men Gonzalez har nok for høy feilprosent til å true Nadal.

  Søderling-Nadal feiden begynte vel i wimbledon for noen år siden. Fra BBC:

  It had been a bad-tempered clash, with Soderling mimicking Nadal at one stage and the pair barely shaking hands at the end.

  «In the locker room, for other players he’s not the best guy,» said Nadal, who complained that Soderling had not raised his hand to apologise after a lucky net-cord, asked if he was OK when the Spaniard fell over, or looked at him when shaking hands.

 5. Det er bare helt utrolig at Federer ikke greier å vinne de viktige kampene om dagen. Nå taper han sannsynligvis mot Djokovic igjen.. et break under i avgjørende sett. Federer vant første sett, ledet andre sett og ledet tredje sett. Tragisk.

  1. Jeg fikk bare sett matchballen, som Federer slo frustrert ut med backhanden. Tror han nå er oppe i åtte kamper på rad uten seier mot Nadal/Djokovic/Murray. Fjorårets triumf i US Open framstår mer og mer som en serie lykkelige tilfeldigheter for Federer: Djokovic var nedpsyket før semifinalen mot Federer pga han var blitt uvenn med publikum, Murray og Nadal slet hverandre ut i den andre semfinalen, Federer fikk mest hvile før finalen og Murray var tydelig nervøs i finalen.

   Federers innsats i French Open betyr mye nå. Og Wimbledon selvsagt enda mer.

 6. Gonzalez trodde aldri på seier mot Nadal og da kan det ikke gå bra. Nadal har ettehvert fått den auraen på grus. De fleste vet at samme hvor bra de spiller så holder det ikke, og dermed presterer de langt under det de er gode for.

  Nadal spilte ikke særlig bra han heller, men hadde Gonzales spilt bedre hadde bare Nadal hevet spillet sitt et par hakk og fortsatt vunnet.

Legg igjen en kommentar