Söderling. Herregud.

French OpenJeg har jobbet i dag, og har besøk i kveld, og har ikke sett Söderling mot Nadal. Men kommenter her, dere som så kampen.

Tidenes tennisbombe?

Nå har jeg sett litt av kampen, og Mats Wilanders kommentarer til den. De sier at Nadal slo kort, og at Söderling straffet ham med sine godt grunnslag. Söderling er en av få spillere som kan slå vekk Nadals korte grunnslag, fordi han er så høy. Peter Bodo lurer på om Federer nå skal klare å ta hjem French Open.

Jeg for min del har mine tvil. Federer vet at dette sannsynligvis er den beste sjansen han noen gang vil få. Ingen av de gjenværende spillerne har bedre grusmeritter enn Federer, men jeg tror en tittel i Paris betyr så mye for Federer at han ikke klarer å samle seg til å fokusere skikkelig. Bare se på Australian Open-finalen, hvor han falt helt sammen i femte sett når historiebøkene blafret foran ham.

9 kommentarer

 1. Søderling fikk til spillet sitt helt perfekt, samtidig som Nadal bar på dette vi har sett litt av siste tiden, selv når han har vunnet — mangel på denne gløden, gnisten, i tillegg til å ha lagt seg til flere upressede feil enn vanlig. Søderling fikk Nadal på spring rett og slett, med forehander så harde som fjell, og der Nadal burde svart med samme mynt ble det ikke egentlig noe fyrverkeri tilbake. Det blir en overfladisk observasjon, for hvordan dette EGentlig kunne skje er ikke lett å si. Trodde kanskje Nadal kunne få sitt første RG-tap, men at Söderling i fjerde runde skulle være den.. på en måte er det mer logisk enn at han skulle tapt i en finale mot Federer.

 2. Ja, dette må jo være en av de største tennis-sensasjonene gjennom tidene. Som jokke poengteter, har jo Nadal vist klare svakhetstegn de siste ukene. Jeg så hans førsterunde-kamp på RG, og det var virkelig ikke rare greiene. Han virker litt mer forknytt i spillestilen og stoler ikke like mye på slagene sine. Med litt mer usikkerhet mister han vel også noe av den gløden han er så kjent for. Det blir spennende å se hvordan dette tapet virker inn på ham. En svak Wimbledon-innsats vil definitivt gjøre han mer sårbar på ATP-touren.

  Söderling spilte veldig godt, og ikke minst stabilt. Han virket veldig kald og rolig i avgjørende situasjoner og utnyttet de sjansene han fikk til fulle (ekstremt bra break-point-konvertering). Det er ikke lett å slå Söderlings harde og flate slag langt nok tilbake uten å gjøre flere feil, selv ikke på grus der det går tregere. Dette gjorde at Nadal gjorde noen flere feil og at en del baller ble slått for kort. For å slå Söderling når han spiller slik, må man være mer aggressiv i sin spillestill enn det Nadal har vært i det siste. Nadal virket å vente på at Söderling skulle begynne å gjøre flere feil, noe som aldri skjedde.

  Må virkelig si at jeg ikke forestilte meg dette! Men det er jo sunt for RG at det ikke er selvskrevet at Nadal skal vinne. Nå blir jo turneringen vidåpen, og alle kan i realiteten vinne. Har tro på en skikkelig overraskelse i år. Davydenko eller Gonzalez kan kanskje ta sin første GS-tittel i år. Det ville vært kjempegøy, synes jeg. Må ærlig si at jeg ikke tror på Federer. Han virker litt rusten. Murray imponerte derimot veldig mot Cilic i dag med spesielt fantastisk serving.

 3. Nei og nei. Dette var leit, synes jeg. Om Nadal først skulle tape i FO, så kunne det vel vært mot en mer sympatisk spiller…

  Forresten, noen andre som la merke til at Mats Wilander overkjørte Annabel Croft da hun ville ha Söderling til å svare på spørsmål om forholdet mellom ham og Nadal? Litt anstrengt forsøk på å ikke dra fram noe negativt om Söderling, virket det som…

 4. Greit nok at Söderling kanskje ikke er fansens favoritt, men jeg likte måten han spilte på mot Nadal. Og han er ikke redd for spanjolen. Nadal tapte fordi Söderling var best – fair and square.

  Hva som skjedde på Wimbledon for 2 år siden, synes jeg personlig er veldig lite interessant. La oss gi fyren en ny sjanse.

 5. Er jo enig i at han overreagerer, men jeg har sett mange bli tilsvarende irritert når en dommer ikke klarer å finne merket på grusen. Murray blant annet er flink til å hisse seg opp over slikt! Det er jo tydelig at Söderling tror han har funnet det riktig merket som viser at ballen var ut. Så starten i den kampen og Söderling viste veldig bra tendenser, men så så jeg plutselig litt senere at han hadde tapt 6-1, 6-0. Kunne ikke helt skjønne at det var mulig siden jeg synes han dominerte oppgjøret i de første to-tre gamene. Han var vel atskillig mer fokusert igår.

  Uansett så viste da Robin ingen usportslige tegn igår, såvidt jeg kunne se. Han vant fordi han var best ut på der.

 6. Flott at Søderling vant, fint at noen slår Nadal på grus.
  Uansett så gjør det ikke Søderling til en sympatisk spiller (takk til TM for klippet).
  Mulig han er en hyggelig fyr, som Eurosports kommentator sa under kampen, men han er direkte usympatisk før, under og etter kamper.

  Nadal spilte under pari, og slo nesten hele tiden rundt servelinjen.

 7. Har fremdeles ikke vent meg til tanken om French Open uten Nadal – det tar litt tid før jeg blir overbevist. Morsomt at det var en svenske som brøt Roland Garros-statistikken hans.

  Søderling var etter min mening ikke i nærheten av å usportslig i går, men han har jo definitivt hatt sine episoder, blant annet i fjorårets Wimbeldon da han etterlignet Nadal i måten å dra i tøyet på og bruke tid på mellom ballene, i tillegg til å se enn annet vei når han takket for matchen. Men det er samtidig denne urespektheten, ureddheten og vinnerviljen som må til skal han skal en spiller som Nadal – og det har han. Jeg synes Søderlings rykte for å være litt «bajas» er overdrevet. Det som skjer i klippet er noe man må tåle på en idrettsbane, og det var artig at han velmenende trodde han hadde riktig merke. Utenfor banen virker han iallfall ubestridelig som en sympatisk kar.

  Nå har Federer alle tideres mulighet, og det vet han selv også. Om dette er til mest last eller gavn blir spennende å se.

Legg igjen en kommentar