Safin og Santoros siste sprell

Tennis på tv:
Josselin Ouanna – Marat Safin 7-6, 7-6, 4-6, 3-6, 10-8
2. runde, French Open

French OpenMarat Safin og Fabrice Santoro tapte sine andrerundekamper i dag. Begge har ymtet frampå om at 2009 er deres siste sesong. Det er et stort tap for tennisen.

Safins kamp var den mest spektakulære, og jeg så ganske mye av den. Safin tapte de to første og vant de to neste. Da Safin kom på touren for drøyt ti år siden, bemerket mange at han slo så hardt. I dag klarer ikke Safin å slå folk av banen på samme måte. Franskmannen Josselin Ouanna  er ranket 134 i verden, men det var vanskelig å se i kampen.

Ouanna styrte mange av grunnlinjeduellene. Forehanden hans var litt av et syn. Jeg skrev om forskjellen mellom bordtennis og tennis for noen dager siden, og jeg tenkte på bordtennis da jeg så ham spille. Forehanden så ut til å være mest et arm-slag, med et skikkelig snap i slagøyeblikket. Jeg vil tro det er et slag som kan gå åt skogen på dårlige dager, men i dag var en god dag. Backhanden hans var enarmet og flat, bedre egnet for raskere dekker.

Mot Safin holdt han god lengde fra begge flanker, og det var Safin som måtte slite for å henge med i gamene mot slutten. Nå har Ouanna spilt to femsettere så langt, så jeg tviler på om han har noen krefter igjen til neste runde. Den går mot Fernando Gonzalez. Sparks will fly, som de sier.

Fun fact: Safin vant flest games, men Ouanna vant kampen. Det skjer ikke så ofte.

2 kommentarer

  1. Safins forhand var veldig usikker, de gangene han prøvde å slå hardt føk ballen ut. Synes også Safin bevegde seg dårlig, han kom ofte mye mer på etterskudd enn nødvendig. Men hvordan var han på sitt beste i forhold til i går?

    1. Safin på sitt beste så mer kraftfull ut enn i dag. Det handler nok like mye om at de andre har tatt ham igjen, og at Safin ikke har utviklet seg så mye. Litt av det samme gjelder jo for Williams-søstrene. De klarer ikke å knocke folk ut på ren kraft lenger.

      Safin på sitt beste var sesongen 2000. Da var han 20 år, hadde et enormt trykk fra forehand og backhand, servet godt og hadde harde, presise passeringsslag. Pluss at han var mye sterkere mentalt. Hans udiskutable høydepunkt var finalen i US Open mot Sampras det året, som han vant i strake sett. Du finner den på http://www.youtube.com/watch?v=4DCtbSHWFRY (litt vanskelig å se ballen). Safin har selv sagt at kampen ble en forbannelse for ham – han målte alle sine senere kamper mot den finalen, hvor han spilte helt perfekt.

Legg igjen en kommentar