Nesten for Djokovic igjen

ATPNadal slo Djokovic 3-6, 7-6, 7-6 i semifinalen i Madrid i dag. Det var den lengste kampen i Masters-historien, en kamp hvor Nadal reddet tre matchballer. Get this: Den varte i 4 timer og 2 minutter. Altså i snitt en time og tjue minutter per sett.

Nå spiller Federer-Del Potro, og Federer vant første 6-3. Dersom han tar denne kampen i to sett, vil han møte Nadal i morgen, og være mye mer uthvilt. Kan han slå Nadal på grus, i Spania? Merkeligere ting har skjedd, men jeg kan ikke se det helt for meg. Jeg så Federer-Söderling i opptak, og synes Federers grunnslag fortsatt er for ustabile.

Det er vanskelig å si hvor god Federer er på grus akkurat nå, for han har ikke møtt noen gruskanoner i Madrid.

6 kommentarer

 1. Nadal-Djokovic kampen var fantastisk og Novak var fryktelig nærme. Tror han er den eneste som kan true Rafael nå. Morsomt med Djokovic at han i det ene øyeblikket er denne iskalde vinnertypen for å bli en furtete tenåring i det neste. Sjelden jeg synes synd på toppidrettsutøvere men etter denne kampen tror jeg Djokovic har det tungt. Han gjorde alt rett og burde egentlig vunnet.

  Hvis Federer får til serven sin like bra som mot Del Potro kan det bli spennende men Nadal vinner selvsagt til slutt.

 2. Jepp. Nadal nærmer seg et tap på grus, men det kommer nok ikke i år.
  Djokovic spilte langt bedre enn i Roma-finalen og like godt som i Monte Carlo, og denne gangen holdt han helt inn. Videre er han den eneste som har tatt sett mot Nadal på grus i år. Jeg gir ham en mikroskopisk sjanse til å slå Nadal i FO, men da er han nok avhengig av å gjøre det på kun tre sett.

  Noen flere som lar seg irritere av «statistikeren» sportN har hyret inn? Utellingsprosent på hhv. 1. og 2.serve er vel ikke den mest interessante statistikken å dra frem når en spiller såvidt har unnagjort to servegames…

  En interessant statistikk fra gårsdagens kamp som endel kommentatorer burde merke seg er derimot upressede feil. Nadal:50, Djokovic:43
  Mener også at jeg så en statistikk kun for 3dje sett som viste at Nadal hadde 50% flere upressede feil enn Djokovic, et tidspunkt av kampen man skulle tro at motstanderen øker feilprosenten mens Nadal bare maler på. Mange kommentatorer formidler dessverre en myte om at Nadal knapt gjør upressede feil.

 3. Det er verdt å nevne seg at den eneste statistikken Nadal «vant» var førsteserve-prosenten. Novak hadde flere vinnere og færre UE. Han spilte fantastisk, og jeg håpet han skulle vinne – mest for at grustennisen nesten begynner å bli kjedelig nå. At Nadal vinner RG er vel omtrent det sikreste veddemålet i noen idrett for øyeblikket.

  Jeg så også Verdasco – Nadal, og kan ikke annet enn å bøye meg i støvet for mentaliteten til Nadal. På 0-4 i annet sett ville de fleste begynt å forberede seg på tredje sett. I stedet kommer Nadal tilbake og vinner kampen i strake. Det skal også sies at Verdasco sikkert slo ti-femten KLARE vinnere, som ville resultert i poeng mot alle andre spillere på touren, som Nadal i stedet greide å holde i spill og hvor han endte opp med å vinne poenget til slutt. (Man kan si mye om Verdascos spillestil, han har nok ikke det største reportoaret, men jeg har sansen for den kompromissløse stilen hans.)

  Ok, dette blir litt rotete. Men spørsmålet jeg sitter igjen med etter de to nevnte kampene er ganske enkelt: Verdasco og Novak bryter Nadal og dominerer tidvis spillet. Viser dette at Nadal er menneskelig og overvinnelig, eller viser nettopp det at han slår tilbake mot denne dominansen og ender opp med å vinne at han er fullstending uoverkommelig?

 4. Nadal er absolutt overvinnelig, også på grus. Djokovic hadde to matchballer i tiebreaket før Nadal fikk sin første, hvorav en i egen serve. Sånn sett kan man brutalt si at han har seg selv å takke for at han ikke vant.

  Jeg tror imidlertid ikke at man er avhengig av å spille ut Nadal, slik Verdasco, Federer og tildels Djokovic forsøker, for å slå ham på grus. Sjansene er vel så store for en «grinder». Imidlertid ser jeg ingen slike på atp-touren i dag. I hvertfall ikke så lenge Monfils er skadet og såpass utstabil både i prestasjoner og antakelig inne i eget hode.

 5. Knut: Interessante poeng. Jeg er likevel uenig i at det er en myte at Nadal gjør få upressede feil. Han gjorde svært mange upressede forehand-feil mot Djokovic spesielt i en periode av kampen, men jeg vil ikke si at dette normalt kjennetegner spillet hans – snarere tvert imot.

  Interessant ifm servestatistikken: Er det Nadals forbedrede serve som gjør at han vinner disse tette oppgjørene nå? Han virker ekstremt konsistent på serveprosenten, og han tar langt flere poeng direkte på serve enn tidligere.

  Jeg ser selv kampene på Bet365 sin stream, og de britiske kommentatorene der varierer veldig. I går var de en fornøyelse, mens de innimellom høres ut som de kommenterer trav eller fotball: «Der slår han over nettet, får den i retur, nytt slag over nettet, kryss i retur, stort slag over nettet, retur, over nettet, retur, over nettet, retur … osv» i et heseblesende tempo for hvert eneste slag.

 6. Herlig overlapp i innlegg her nå! Men angående matchballene toucher du litt av poenget mitt: Nadal kommer tilsynelatende ALLTID tilbake. Det hjelper ikke om alle han møter har matchballer mot ham når han «uansett» vinner. Som f.eks. i siste tie-break mot Djoko i går.

  Det generaliseres her, i aller høyeste grad, men hva gjør man ikke for å støtte sine egne argumenter. Hehe.

Legg igjen en kommentar