Hva du kan lære av tennis på TV

French OpenTennisbloggen On The Baseline har skrevet en artikkel om hva du kan lære av å se tennis på TV. Du finner den her.

De slår forresten også fast at Safina kommer til å vinne dameklassen i French Open. Slik hun har spilt i de to første kampene, er ikke det noen dristig spådom.

1 kommentar

  1. De 10 tipsene virker selvsagte når man leser dem. Utfordringen er å ikke glemme dem når man selv spiller.
    Jeg reagerte litt på pkt.2: «Look for pre serve ritual»
    Med fare for å høres ut som en gammel grinebiter: de fleste av dagens toppspillere er strengt tatt ikke eksempler til etterfølgelse her. En ting er Nadals og Djokovics konsekvente brudd av 25-sekunders regelen. En annen ting er greia med at nær sagt alle ber om 3-4 baller fra ballguttene/-jentene, kikker litt på dem og hiver bort de overskytende ballene, før de starter serveforberedelsene. Ikke rart at en 3-settskamp mellom de to nevnte spillerne tar over 4 timer …..

    Sånn sett var det en lettelse å se Juan Monaco i går. Han servet en «touch» og Tsonga slo ballen tilbake. Monaco tok i mot ballen, spratt den kanskje et par ganger i bakken, før han kastet den opp og servet på nytt. Kan jo ikke akkurat påstå at disse «mangelfulle» serveforberedelsene gikk ut over servingen hans. I 3dje sett lå han på 90% 1.server og endte vel opp med 78% for kampen totalt.

    Når jeg først er i gang: så noen klippet Åsmund postet fra FO-68 (Laver vs. Rosewall)? Kun to baller for hver serve og de holdt begge i oppkaster-hånda (ingen lommer), ikke noe håndkle å tørke seg på mellom hver ball, ingen stol å sette seg på ved sidebytte – kun en kort drikkestopp ved siden av dommerstolen. Fantastisk!

Legg igjen en kommentar