Hva du kan lære av tennis på TV

Du kan faktisk lære noe av å se tennis på skjermen.

French OpenTennisbloggen On The Baseline har skrevet en artikkel om hva du kan lære av å se tennis på TV. Du finner den her.

De slår forresten også fast at Safina kommer til å vinne dameklassen i French Open. Slik hun har spilt i de to første kampene, er ikke det noen dristig spådom.

En kommentar til «Hva du kan lære av tennis på TV»

  1. De 10 tipsene virker selvsagte når man leser dem. Utfordringen er å ikke glemme dem når man selv spiller.
    Jeg reagerte litt på pkt.2: «Look for pre serve ritual»
    Med fare for å høres ut som en gammel grinebiter: de fleste av dagens toppspillere er strengt tatt ikke eksempler til etterfølgelse her. En ting er Nadals og Djokovics konsekvente brudd av 25-sekunders regelen. En annen ting er greia med at nær sagt alle ber om 3-4 baller fra ballguttene/-jentene, kikker litt på dem og hiver bort de overskytende ballene, før de starter serveforberedelsene. Ikke rart at en 3-settskamp mellom de to nevnte spillerne tar over 4 timer …..

    Sånn sett var det en lettelse å se Juan Monaco i går. Han servet en «touch» og Tsonga slo ballen tilbake. Monaco tok i mot ballen, spratt den kanskje et par ganger i bakken, før han kastet den opp og servet på nytt. Kan jo ikke akkurat påstå at disse «mangelfulle» serveforberedelsene gikk ut over servingen hans. I 3dje sett lå han på 90% 1.server og endte vel opp med 78% for kampen totalt.

    Når jeg først er i gang: så noen klippet Åsmund postet fra FO-68 (Laver vs. Rosewall)? Kun to baller for hver serve og de holdt begge i oppkaster-hånda (ingen lommer), ikke noe håndkle å tørke seg på mellom hver ball, ingen stol å sette seg på ved sidebytte – kun en kort drikkestopp ved siden av dommerstolen. Fantastisk!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.