French Open, dag 5

French OpenFederer måtte slite i dag mot Acasuso, og vant i fire sett. Mye debatt om hva man skal legge i det. Jeg fikk ikke sett noe av tennisen i dag. Acasuso er en solid grusspiller, selv om han er ranket 45 i verden. Han har slått Robredo to ganger i år, har vunnet tre grusturneringer i karrieren og kom til finalen i Vina del Mar tidligere i år. Så han er ingen dust på grusen.

Federer møter franske Mathieu i neste runde. Jeg har faktisk sett dem spille live for seks år siden, i Roma. Da vant Federer 6-3, 7-5, og han har vunnet alle de tre kampene mellom dem. De har ikke møttes siden 2006.

Jeg tror Federer slår Mathieu igjen. Deretter åpner trekningen seg fint opp for Federer: Potensielle motstandere videre er Chardy, Haas, Melzer, Monfils, Gicquel og Roddick. Tipper han tar seg greit til semifinalen, som sannsynligvis blir mot Djokovic.

Jo forresten, har sett Tsonga-Monaco i glimt et par ganger, senest nå rett før midnatt. Meget underholdende og offensiv tennis fra begge. Gøy med Tsonga som ikke knekker sammen på hjemmebane, men blir inspirert av dem i stedet. Jeg tror Tsonga lager hakkemat av lille Rochus i neste runde, og får Del Potro i tredje runde – det er en kamp verdt å få med seg.

Damesiden: Serena var elendig i første runde, og var typisk nok kanon i andre. Venus også videre. Franske Bartoli og Cornet var begge seedet i turneringen, men tapte for useedede spillere i dag. Det er rett og slett for dårlig. Rezai og Razzano er de eneste franske jentene igjen nå.

3 kommentarer

 1. Er også litt usikker på hvor mye man skal legge i Federers slitekamp mot Acasuso. Jeg så deler av kampen. Virket som om Acasuso spilte rimelig bra, iallfall tidvis. Han er en farlig mann på slikt underlag. Mathieu vil han ikke ha noe problemer med, tror jeg. Han trives bedre på hardcourt.

  Ellers blir det artig å se Nadal-Hewitt i dag. Er redd det blir mange frustrerte øyeblikk for Hewitt selv om jeg ikke synes Nadal har sett så veldig bra ut så langt i turneringen. Men han kommer nok som vanlig sterkere og sterkere utover.

 2. Liten heads up for dag 7: Andre sett av kampen mellom Azarenka og Suarez Navarro var turneringens høydepunkt for meg. Navarro, grusspesialist, hentet tilbake baller som en Nadal, mens Azarenka måtte grave i verktøyskuffen og fant etterhvert fram ville vinnere og ihvertfall fire sinnsyke dropshots (tror knapt hun misset på en eneste drop i settet). Nær-klassisk sett, så om tredjesettet, som spilles i morgen, er nærme har man flott tennis i vente.

 3. Noen ryker ut!!

  I dag Djokovic,
  men det er flere som henger i tråden.
  Murray og Federer.

  På kvinnesiden er ranket 3 og 4 ute.
  Serena, nr 2 , har allerede vært i 2
  3-settere.
  Ikke mye stabilitet.

  La resten av lørdagen vies til Cecilia Brækhus,
  VM kampen er gratis på TV2 Sport.

Legg igjen en kommentar