French Open, dag 7

Mats Wilander
Mats Wilander i French Open 2001, da han var trener for Marat Safin.

French OpenNå er det fanden tute meg nok! Jeg liker Mats Wilander, men nå har flørtinga i Game, set & Mats blitt plagsom. Wilander og Annabel Croft sender hverandre blikk som to forelskede 11-åringer, og jeg har følelsen av å se på noe privat. Jeg vet ikke hva som skjer mellom dem når studiolampene skrus av, og jeg vet ikke om jeg vil vite det heller.

Dagens tåpeligste Wilander-utsagn: «Women´s tennis is in a very healthy state right now». Nei, den er ikke det. Den er full av nervesvake østeuropeere og to aldrende Williams-søstre som bare bryr seg om de store turneringene. Dagens beste Wilander-utsagn: Federers vakre spillestil er trolig over, nå handler det om å vinne kamper, samme hvordan det skjer.

Til tennisen: Jeg så andre sett av Djokovics tap mot Kohlschreiber i dag. Tyskeren har en herlig enhåndsbackhand som han hiver seg inn i. Djokovic så ut til å vente på et sammenbrudd fra Kohlschreiber, men det kom aldri. Djokovic klarte ikke å kontrollere slagene sine i vinden, men det ble mange tøffe grunnlinjedueller. Kanskje sender dette Djokovic inn i en av de små nedturene han pleier å ha hver sesong?

Wozniacki så jeg litt av, og ble skuffet over at hun ikke var tøffere mentalt i andre sett. Hun kunne servet det hjem, men klarte ikke det. Cirstea fra Romania trengte ikke gjøre så mye for å få Wozniacki ut av stilen; halvgode stoppballer var nok til å få Woz fram til nettet, hvor hun er temmelig svak. Vanskelig å vite hvor mye Wozniackis skade spilte inn.

Djokovics nederlag betyr at Federer slipper å møte ham på vei til finalen. Federer møter Haas i neste runde, og bør vinne der også. Haas er den eneste useedede spilleren igjen på herresiden. Kampen Roddick-Monfils høres fantastisk ut, og helt åpen i mine øyne. I samme kategori finner vi Del Potro-Tsonga (tungvektsklassen) og Robredo-Kohlschreiber (lett mellomvekt).

Oppdatert søndag kl 11:
Apropos Wilander, jeg glemte å nevne begynnelsen av sendingen. Der kom han inn på Gasquet, som jo har testet positivt for kokain. Så fulgte noen tåkete formuleringer om at dette ikke var et middel for å øke prestasjonene, at det var en trist sak og så videre.

Verken Wilander eller Croft nevnte at den godeste Mats selv testet positivt for stoffet i 1995 – i French Open! – selv om begge selvsagt er utmerket klar over det. En smule feigt, synes jeg. Wilander kunne jo sagt litt om hvordan han opplevde den situasjonen, men saken ble aldri nevnt.

4 kommentarer

  1. Litt uenig i det du sier, og Mats greide ut fint med å påpeke at de nervesvake østeuropeiske kvinnene som har dominert de par siste åra (som Dementieva, Jankovic – de ukronede enere) overtas av unge, friske som ikke er like mentalt ustabile. 2008 var et svakt år, 2009 har lovet langt bedre. Du trenger jo bare å se på denne turneringen: De toppseeda leverer, stort sett. Wozniacki skuffet stort og la bort all progresjonen på grus, men nå kommer ihvertfall mer velegnede sesonger for henne. Azarenka – Ivanovic i morgen kan bli fin kamp, de har aldri møtt hverandre på WTA-touren.. det er nesten dumt at den quarteren er pakket med de to og Safina.

  2. Enig med Jokke i at den øverste quarten, er vanskligst.
    Safina virker utrolig sterk.

    Men at Dementieva, Jankovic, har dominert, er feil. At de er enere er enda verre.

    Gode spillere, men lenger bør du ikke strekke det.

  3. Mitt poeng var at de bokstavelig talt har vært enere (vel, jankovic, og nesten dementieva), på rankingen, uten å ha tatt noen slam. Jeg synes heller ikke de har vært verdige som wta-dronninger.

Legg igjen en kommentar