French Open, dag 2

French OpenJeg hadde aldri trodd at Nadal skulle avgi 12 game mot Marcos Daniel fra Brasil, en veteran som er ranket 97 i verden. Men det trenger selvsagt ikke bety noe for fortsettelsen. Federer, Davydenko og Gonzalez var mer brutale i sine seire.

Nadal får det sannsynligvis  lett mot Gabashvili i neste runde, og så får han trolig Hewitt – en perfekt motstander for Nadal på grus. Nadal har en finfin trekning.

Den store skrellen på herresiden i dag var selvsagt Tomas Berdychs tap mot italienske Bolelli, i fem sett. Berdych vant nettopp en tittel på grus. Det er også verdt å merke seg at Mathieu vant enkelt i tre sett, og kan møte Federer i tredje runde. Noen vil huske at Mathieu spilte en tøff kamp mot Nadal for tre år siden, og er mindre preget av nerver i Roland Garros enn franskmenn flest.

Patty Schnyder er noe overraskende ute av dameturneringen. Sabine Lisicki har sammen med Azarenka vært WTA-tourens snakkis, men tapte i tre sett mot Safarova. Dagens tungegymnastikk-kamp: Barbora Zahlavova Strycova – Lourdes Dominguez Lino.

2 kommentarer

  1. Marcos Daniel spilte faktisk meget god grustennis, så det var ikke kun et tilfelle av at Nadal slo mer feil enn vanlig. Det var i det hele tatt en ganske god match og Daniel bet godt fra seg.

    Uansett tror jeg det er opptil flere som føler de vil ha en mulighet mot Nadal nå. Han slår litt mer feil, og med å variere spillet kan man få han ut av rytmen. Jeg tror fortsatt han vinner hele greia men er ikke like sikker som jeg var for et par uker siden.

    På damesiden er det god bredde for tiden og spillere som er ranket rundt 50-60 har på en gitt dag mulighet mot de beste. Det er litt gøy.

  2. Det er litt morsomt å se danske Wozniacki for tiden. Morsomt fordi hun alltid har vært en veldig defensiv spiller, (jada, med skjellsordet «pusher» slengt rundt nå og da), men er nå i et selskap der det ikke er nok, og da spesielt på grus som regnes som hennes svakeste underlag. Da er det morsomt å se prosessen med å legge om spillet, gradvis. Hun spiller mer aggressivt og slo 26 vinnere på de to første settene i går. Hun slår også MYE mer upressede feil enn i for eksempel tidlig hardcourtsesong i år, men det er en del av prosessen.

    Det er naturlig at det blir noen sketchy kamper i overgangsperioden. Hun jobber med å få mer dybde i slagene, og hun jobber med forehanden, som har vært veldig svak men er på vei. Om et år tror jeg hun kan ha tatt ut sitt potensiale og virkelig bli god.

Legg igjen en kommentar