Et nytt navn: Lukasz Kubot

ATPNovak Djokovic kommer etter all sannsynlighet til å vinne finalen i Serbia Open, som spilles i dag. (Forresten: Er det ikke herlig med en turnering som har et helt normalt navn; stedet den spilles, og Open. Tidligere i år har herrespillerne blant annet deltatt i ABN AMRO World Tennis Tournament, Open 13, BNP Paribas Open og Sony Ericsson Open. Du er bra tennisnerd hvis du klarer å stedfeste alle disse.)

Djokovic møter polakken Lukasz Kubot i finalen. Kubot er ranket 179 i verden. Før turneringen i Beograd hadde han bare spilt én kamp på øverste nivå i år, et tap mot Bellucci i Brasil i februar.) Serbia Open spilles på grus. Likevel er det imponerende å slå Karlovic 7-6, 6-2 i semifinalen. Kubot tok tie-breaket 7-0, og brøt Karlovic to ganger i andre sett.

Djokovic er den klare favoritten i finalen. Kanskje er han mindre nervøs enn i semifinalen, hvor Andreas Seppi tok første sett.

Les forresten Peter Bodos tanker om Djokovic-familiens turnering. Lesverdig, som alltid.

En av mine største tabber som tennistilskuer, var at jeg ikke fulgte mer med på Djokovic den ene gangen jeg så ham live. Rapport fra kampen mot Haas i French Open 2006, finner du her.

5 kommentarer

 1. Kubot er i finale i double også, hvem hadde trodd det. Han har allerede tapt en kamp i turneringen, i kvalifiseringen, men kan kjempe om tittelen både i single og double. Jeg tror han vinner double, men han blir nok knust av Djokovic. Listen over spillere han har slått er dog ikke så stor:
  R1: Zlatanovic (kult navn)
  R2: Andreev, trakk seg etter 5 game
  QF: Vliegen, dårlig grusspiller
  SF: Karlovic, imponernde å slå, men heller ikke han er så god på grus.

  1. Ja, jeg så listen over motstandere. Ingen store grusnavn der. Andreev har jo slått Nadal på grus, men det er mange år siden. Uansett gøy for Kubot (lenke til ATP-profilen), som jo er en middelaldrende mann i tennis-sammenheng, 27 år gammel. Dette er hans store karriereøyeblikk.

 2. Ang. underdogs og tidligere artikler og kommentarer om slike: http://asadnoy.wordpress.com/2008/01/26/underdogen-har-darlige-kar/#comments

  Som Åsmund tidligere har vært inne på: ting skifter fort i tennis. Quote fra kommentar til artikkelen over: «Nå blir det spennende å se om Djokovic kan fortsette å dominere hver Grand Slam-turnering fremover. Han har jo nå vært minst i semfinale i alle fire turneringene. Det er virkelig imponerende. Jeg tror han kommer til å passere Nadal ganske raskt på rankingen. Men jeg tror fremdeles Federer har en stund igjen som nummer 1.»

  Dette ble skrevet etter AO-08 og Djokovics første GS-tittel. Nadal på sin side var fortsatt gruskonge, men hadde tapt to strake Wimbledonfinaler til Federer og hadde aldri kommet forbi kvartfinalen i USO og semi’n i AO. Så gikk det trekvart år og alle snakket om Andy Murray som den neste store.

  Selv lanserte jeg i vinter Monfils som Nadals hovedutfordrer i French Open, og han er ikke en gang med i Madrid….

  Et artig poeng med Madrid er at Murray står som tittelforsvarer. I fjor gikk turneringen på høsten og på HC. Fungerer atp-rankingen slik at resultatene fra årets turnering overskriver fjorårets med umiddelbar virkning, eller skjer det først når vi passerer tidspunktet for fjorårets turnering? Uansett var nok Murrays besøk på 3dje plass kortvarig, for denne gang.

  1. Ja, før grussesongen i 2008 hadde ikke Nadal vunnet en turnering siden sommeren før. Jeg husker semifinalen i Hamburg, hvor Djokovic ville overtatt andreplassen dersom han slo Nadal. Men Nadal vant, og har lagt bak seg 12 imponerende måneder.

   Det spesielle med Nadal er at det virker ikke som noe forstyrrer ham. Han blir simpelthen ikke distrahert av noe. Hvordan er det mulig?

Legg igjen en kommentar