Reis til Roma

Jeg har sagt det før og sier det igjen: Dersom du vil ta en tur for å kombinere tennis, utland, kultur, varme og nærhet til spillerne, så dra til Roma.

Det er seks år siden jeg var der, og det står fortsatt som ett av de desiderte høydepunktene i dette årtusenet for meg. (Okei, rett bak at jeg giftet meg og fikk to barn). Det spilles grusturneringer for menn og kvinner i to uker, mennene først. Tennisanlegget ligger like ved Olympiastadion, og er omkranset av noen aldeles gyselige statuer. Jeg tror de er fra Mussolini-tiden.

Anlegget var temmelig nedslitt da vi var der, men det gjorde ingenting. Centercourten er intim og har bratte tribuner, så du kommer tett på spillerne uansett hvor du sitter. Den aller stiligste banen er den nest største. Den er senket ned i bakken, og tribunene er rein marmor. Det er ikke så godt å sitte på, men gudhjelpe så stilig.

Og fastfooden er selvsagt nydelig, selv om den begrenser seg til enkel pizza. Dessuten er det mulig å kjøpe billetter på stedet. Vi hadde billetter til den ene dagen, men det var ikke noe problem å kjøpe seg billetter til neste dag mens vi var der.

Her skulle jeg avsluttet med noen ord om det fantastiske klimaet, men dette er kanskje ikke dagen for det: Jeg leser at dagens kamper har blitt forstyrret av regn. Safin tapte for Robredo i tre sett, etter å ha ledet 6-2, 4-1 (30-0). Synd, og samtidig typisk Safin.

2 kommentarer

  1. Jeg husker jeg leste denne med stor interesse for mange år siden. Endelig nå i år fulgte
    jeg rådet ditt. Jeg så tennis i hele 5 dager i Roma. Endel har nok forandret seg siden du var der. De har bygget en Grandstand tror jeg den heter. Dette var nå den nest største banen. Maten var helt fantastisk og det var stor variasjon. Jeg tror jeg talte minst 20 boder med forskjellig italiensk digg. Jeg har vært i Båstad wta, Eastbourne atp/wta og Estoril atp/wta tidligere, men dette var betydelig størrre på alle måter. Det var mye folk hele tiden, også om formiddagen tidlig i turnerigen. Jeg fikk sett alle de stor både i trening og kamp. Det er litt morsomt når man går og slentrer så går man plutselig ved siden av Monfils, Puig, Hingis, Dimitrov osv. Det var litt mer sikkerhet rundt Federer og de andre store.

    Jeg kjøpte også billetter på stedet og det gikk fint, men enkelte storkamper var det litt verre å få kjøpt billett til på selve dagen. Det er helt utrolig å se nivået live. Det eneste jeg ikke likte med denne turneringen var køene enkelt dager og trafikken opp mot anlegget. De kjører som ventet fort og aggresivt i Roma. En Grand Slam turnering tror jeg blir for stor for meg, men Roma lengter jeg tilbake til allerede. Når der er sagt tror jeg at det blir en litt mindre turnering på meg neste gang. Noe ala den som går i Geneve på tv nå frister etter den store og folksomme Roma turneringen.

Legg igjen en kommentar