Nytt underlag, nytt tap

ATPDa Roger Federer forlot Miami-turneringen som en forbannet mann tidligere i måneden, sa han at han var lei av hardcourt og gledet seg til grus. Han meldte seg på Monte Carlo-turneringen, giftet seg, slo Seppi i første runde og tapte i andre runde mot Stanislas Wawrinka i ettermiddag.

Wawrinka spilte finale i Roma Masters i fjor, så han er ikke helt håpløs på grus. Men Federer har vært verdens nest beste på grus de siste årene, og et tap i strake sett (4-6, 5-7) er dårlige nyheter. Han er ikke lenger verdens beste på hardcourt, han er neppe den nest beste på grus, og han tapte Wimbledon-finalen i fjor. Jeg klarer ikke å se for meg at Federer noen gang tar tilbake førsteplassen på ATP-rankingen, og jeg lurer på hva som blir plasseringen hans ved årsslutt.

Fernando Verdasco ser ut til å få sitt beste år. Han slo grusglade David Ferrer 6-2, 6-1.

Oppdatering: Nå har jeg sett Federer-Wawrinka i opptak, andre sett. Federer spilte slett ingen elendig kamp, han var bare ikke god nok i de avgjørende situasjonene. På 5-4 til Federer i andre sett var stillingen 30-30 i Wawrinkas serve, og Federer fikk en andreserve å bryne seg på. Wawrinka servet til Federers forehand, og Federer slo den fem meter ut. Jeg tror det var Bodo eller Tignor som sa det nylig: Før var Federer den som tok de jevne kampene, nå er det han som knekker sammen når det nærmer seg slutten av settene.

Mye feilslag fra Federer, bra serving av Wawrinka. Ingen katastrofal kamp, men lite som tyder på at Federer kommer nærmere Nadal i år heller.

3 kommentarer

  1. Jeg tipper Federer er nr.3 ved årsskiftet. Hittil i år er han den nest beste spilleren på touren med 1 majorfinale og 2 masters semifinaler, men han blir nok passert av Murray i løpet av høsten.

    Ang. grus:
    Er det noen som har en lenke el.l til detaljer for Nadals rekord på 81 strake seire? Tenker da på motstandere, kampresultat samt turnering kampen gikk i.

  2. Jeg tror nok at han skjønner sjøl at ting må forandres, og at han derfor meldte seg på Monte Carlo for å føle seg fram på grus litt mer foran French. Om han ikke får seg en fast trener så tenker han kanskje litt mer på alternative strategier — får vi håpe.

  3. Ser Djokovic vant mot Verdasco. Serberen virker å være i fin form om dagen og det skal bli svært spennende å følge han framover. Tror ikke han liker alt snakket om hvor god Murray kommer til å bli. Selv om Novak er litt humørspiller er han fortsatt seig som bare det på sitt beste.

Legg igjen en kommentar