Nytt navn: Sabine Lisicki

wtaJeg har aldri skrevet en post om Sabine Lisicki (19) før, men det er absolutt på tide: Hun vant finalen i Charleston i helga, og det mot et annet stjerneskudd: Caroline Wozniacki. Kan vi håpe at en av dem vinner French Open om en måned? Vi sier det.

Dette var Lisickis første tittel, og det var en skikkelig rekke spillere hun slo på veien dit: Pelletier, Wienerova, Venus Williams, Vesnina, Bartoli, Wozniacki.

Her er siste game av finalen mot Wozniacki. Lisicki er så gira at hun knapt vet hvor hun skal gjøre av seg, og nervene tar helt overhånd da hun får 40-0 i egen serve. Så følger mye rot, mange fine ballvekslinger (jeg er svak for Wozniackis backhand) og til slutt seier til Lisicki. Hun mangler mye rutine fortsatt. Og jeg har aldri skjønt hvorfor noen skal kaste ballen to og en halv meter opp når de server. Det blir et problem i vinden, og det er lettere å kaste unøyaktig når ballen skal kastes så høyt.

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=7dStsT-4jq8]

Graf er borte, Huber er borte, Grönefeld er borte fra toppen – Lisicki er akkurat det tysk dametennis trenger nå.

5 kommentarer

 1. Jeg så siste halvdel av kampen på Eurosport HD ( sendingen var dog ikke særlig HD ), og fra mitt ståsted var det en fortjent seier til Lisicki. Hun virket heltent hele tiden og spilte med kraft og «sprut»og hamret inn vinnere og serve-ess så det sto etter. Wozniacki var på defensiven stort sett hele tiden.
  Jeg er fan av Nadal og ser nok mest herretennis, men for tiden er det kanskje mer spenning i dametennisen, når to såpass «ukjente» spillere kan slå seg forbi topp-ti-gjengen og kapre showet.

 2. Wozniacki er lettere beskjeden foran resten av grussesongen på sin blog: «I’m more confident playing on clay now and I don’t feel that it is my worst surface. » Etter to finaler og en tittel på to uker.

  Lisicki spiller høyrisikotennis. Det medfører en del ting: Først og fremst er det flott og morsomt å se på, og jeg er sjeleglad at noen gjør det. For det andre har det gjort henne ustabil tidligere. Når hun finner en stabilitet er hun farlig for absolutt hvemsomhelst. Men det spørs om det holder gjennom en Grand Slam. Et friskt pust er hun uansett uten tvil.

  Men en «ny» spiller kan definitivt ta French Open. Jeg hadde sagt Azarenka om jeg visste litt mer hvordan hun taklet grus. Hun har tatt seg en pause etter Miami-seier, og kommer i gang igjen i Stuttgart.

 3. Det er utrolig at Italia slår Russland i Fed Cup.

  Russland har 5 blant de 10 beste på WTA rankingen. De stilte med Kuznetsova (9) og Chakvetadze (22) første dag (0-2), så setter de inn Pauliyuchenkova (28) andre dag, og 1-3 tap. Betyr ikke Fed Cup noe for russerene? Vil ikke de beste spille, eller er lagledelsen så dårlig?

  Pennetta (14) og Schiavone (44) benyttet sjansen, og var selvfølgelig jublende glade.

 4. Kikker på lisicki – jankovic nå, en flott, flott kamp etter to sett. underholdende tennis ved hver sving, og lisicki har ikke gitt seg etter turneringsseieren

Legg igjen en kommentar