Ny helg, ny tittel til Nadal

Jeg var i Haugesund i helga, fri for nett. Nadal vant som ventet finalen i Barcelona.

Apropos det, pokalen må være den mest overdådige gjennom historien. Ut fra trofeet å dømme, har Nadal vunnet de fire Grand Slam-turneringene med bind for øynene, løst Palestina-konflikten og stanset drivhuseffekten. Hint til arrangøren: Dere er en beskjeden grusturnering, ikke Roland Garros eller Wimbledon! Hadde dere skaffet en så stor pokal med mindre dere var sikre på at en spanjol ville vinne?

På damesiden er USA og Italia klare for finalen i Fed Cup, som er motstykket til Davis Cup for menn. Må innrømme at jeg ikke klarer å engasjere meg så voldsomt i den turneringen. Men kjekt at spillere som Schiavone, Pennetta og Glatch får sjansen til å skinne en helg.

12 kommentarer

 1. Du har sikkert andre ting å gjøre når du er i min hjemby Haugesund enn å lese lokalavisen, men i lørdagens magasinutgave av Haugesunds Avis stod det at kommunen planla å bygge to offentlige tennisbaner i Skeisvang-området. I Haugesund er det kun en offentlig tennisbane, så to nye hadde vært glimrende for rekrutteringen av nye tennistalenter. Men det jeg stusset på, var at disse banene skulle vært kunstgress, slik som er så vanlig på fotballbaner nå om dagen. Er det noen som erfaring med å spille tennis på kunstgress? Jeg kan ikke tenke meg at ballen spretter særlig godt på det underlaget.

  I mai skal en kunstgress tennisbane åpnes på Torvastad så jeg får kjøre ut der å sjekke forholdene en dag.

  Det skal forresten vises litt Roma-tennis på SportN denne uken, så det blir bra.

  1. Morsomt at du skulle nevne kunstgras, tennis og Haugesund-området. To kamerater av meg driver med salg/montering av kunstgras og fallunderlag i Nord-Rogaland, med base på Avaldsnes. De er også meget interessert i tennis, og ifølge dem, finnes det kunstgras for tennis også. Du kan lese mer om dem på http://www.safeplay.no. Jeg regner med at det er av en litt annen type enn slikt det spilles fotball på.

   1. Jeg spiller litt tennis på kunstgress. Vi har 6 baner her jeg bor, det er gratis å spille, og man kan spille hele døgnet om man vil. Men vi bruker helst grusbanene i nærheten, selv om det koster for leie. Syns ballen ofte for en unormal lav sprett.

  2. Terje Hausken i Safeplay AS skriver dette i en e-post til meg:

   «Spilte på den nye typen kunstgress for tennis sist jeg var i Nederland.

   Forskjellen fra den gamle er at nå fylles sanden helt opp til topps i kunstgresset slik at den nærmest flyter. Resultatet er at det oppfattes som å spille på en grusbane. Fordelen kontra sand er at vedlikeholdet er mindre.

   I Nederland legges det årlig flere hundre tennisbaner av denne typen.»

 2. Det er dessverre liten interesse for Davis Cup og Fed Cup. Kanskje er det arrangementsformen det er noe galt med?
  I mange individuelle idrettsgrener er lagsamarbeid, som f.eks stafett, høyt verdsatt.
  I golf, som kan ligne tennis når det gjelder at man stort sett spiller alene, er Ryder Cup og Solheim Cup høydepunkter.

  1. Det handler mye om turneringsformen, tipper jeg. Davis Cup og Fed Cup burde blitt spilt samtidig, f.eks over 14 dager, som et VM i tennis. Det finnes mange arenaer som er store nok til et slikt arrangement, de fire Grand Slam-arenaene, Indian Wells og sikkert andre også. Tror det ville fått bra med oppmerksomhet i media også, og blitt en fin reklame for sporten,

   1. Det var akkurat noe sånt jeg tenkte på.
    Kun tre kamper, 2 singel(så kan man spekulere litt i hvem man setter som 1 0g 2) og en double. Alle tre kampene spilles samme dag.
    Kvinner og menn samme sted/tid, og kall det gjerne VM.
    Rotere spillesteder.

  1. Det ser ut til at de har satt av godt med plass for nye vinnere en tid framover i hvert fall. Trenger nok ikke å påbygges med det første. Den veier nå omkring 12 kilo.

 3. Den pokalen var absolutt overkill. Når det gjelder kunstgress, så pleier fotballbaner å ha gummikuler for å minke friksjonen. De tennisbanene jeg har vært på har derimot sand for å gjøre dem mykere og gi mindre friksjon. Det gir bedre sprett enn gummikuler som «ruller» på banen. Men i fotball er det større behov for at knottene på skoen ikke blir sittende lenge fast i kunstgresset, fordi blir man for eksempel taklet kan det gi stygge skader. Det er jo ikke et problem i tennis. Men spretten er ganske lav sammenlignet med andre dekker, og du sitter «på ræva» å spiller til tider. Spesielt de som er litt slitte.

  De banene som legges i dag er nok bedre enn dem jeg har vært på. Men det er absolutt helt ålreit underlag, og jeg liker å spille på det selv. Og en annen fordel er at det er ganske regnsterk og enkelt å få unna vannet – den suges ikke ordentlig inn i matta, den har tvert imot godt av vanning for å få kunstgresset til å føles mer naturlig (og nettopp for å redusere litt av friksjonen).

  1. Som nevnt over spiller jeg litt på kunstgress og kjenner meg igjen i karakteristikken din om lavt «rumpespill». Men nå gir nok ikke disse banene hos meg noe godt grunnlag for uttalelse om kunstgress, underlagene begynner dessverre å bli noe gamle og slitte. Kan godt tenke meg at nye underlag i dag oppleves annerledes, og er betraktelig bedre. Nå fins det også mange typer kunstgress med ulike egenskaper, blir artig å se hvordan det utvikler seg. Kunstgress har klart mange fordeler.

 4. Takk for glimrende innspill om kunstgress tennis. Jeg gleder meg til å prøve dette på Torvastad om litt når banen er klar, og eventuelt i Haugesund hvis de noengang skulle få til noe der.

  Her på haugalandet er det altfor få baner. Ikke rart vi har elendig bredde med det stusselig banetilbudet.

Legg igjen en kommentar