Nadal, Djokovic, Murray og en sveitser

ATPMen sveitseren er ikke Federer. I semifinalene spilles Nadal-Murray og Djokovic-Wawrinka i Monte Carlo. Jeg holder Djokovic som en mye bedre spiller enn Wawrinka på grus. Nadal mot Murray blir meget interessant, en pekepinn på hvor langt Murray har kommet i gruslæringen.

Jeg tror Nadal er for sterk nå. Nadal spilte mot Lapentti og Ljubicic fredag, og avga totalt bare ni games i de kampene.

Murray slo Davydenko i kvarfinalen, 7-6, 6-4. Det er et godt resultat for Murray, selv om Davydenko har vært lenge skadet og ikke er noen typisk grusspiller. Murray slet også mot Fognini, i en kamp han også vant 7-6, 6-4.

Jeg er spent på hvilken taktikk Murray velger mot Nadal. Vil han prøve å ta ballen tidlig og styre spillet, eller få bedre kontroll over Nadals overskru ved å legge seg lenger bak i banen? Murray er en luring, og det blir interessant å se om han har noen triks i ermet som andre ikke har tenkt på før.

Nadal-Murray er den siste semifinalen som spilles i dag. Jeg håper SportN (Viasat) viser et opptak i kveld.

Ellers: Peter Bodo oppfordrer Federer til å ta en pause. Dersom han er skadet, tror jeg det er fornuftig. Dersom han er fysisk frisk, tror jeg det er like smart for Federer å spille videre og vinne noen kamper. Det er den beste måten å bygge selvtillit på, og det er ingenting Federer trenger mer nå.

6 kommentarer

  1. Plutselig gikk Nadal mot Murray direkte på sportN. Bra avslutning på kampen der Nadal nok engang viser hvor sterk han er til tross for bra spill av Murray.

    På eurosport vant Caroline Wozniacki mot Demetieva. Wozniacki spilte knallsterkt fra grunnlinjen og burde avgjort kampen tidligere. Dementieva spilte som hun pleier. Tidvis fantastisk og tidvis håpløst. Hun er for ujevn til å nå helt til topps i f. eks en grand slam tror jeg. Da her jeg mer tro på den danske damen på sikt.

    1. Veldig bra resultat av Wozniacki. Men som alltid et grautete bilde fra USA, det ser helt fryktelig ut på min flatskjerm. Og jeg tror sendingen var produsert i 4:3, for begge jentene hadde overkropper som Mike Tyson.

    2. Seier nr. 2 mot Dementieva på kort tid. Minner meg litt om Nadal i tidligere dager, når hans spill var hakket mer begrenset (jada, søkt kobling, det er halve moroa). Backhanden er fjellstø. Morsomt at disse ‘unge, lovende’ fra i fjor snart må sies å dominere året (Azarenka, Wozniacki), samtidig som mer uventede spillere finner sin plass (19-år gamle Lisicki storspiller på grus ihvertfall). Lov å håpe at de etablerer seg som stabile og tilfører WTA viktig appell.

  2. Veldig sterkt av Wozniacki! Støtter fullt ut at bilde var dårlig. Ballen synes jeg også var vanskelig å se. Ellers var grønn grus noe jeg aldri har vært borti før. Det må da være en av meget få grusbaner som har denne fargen…

  3. Det er svært uvanlig med grønn grus i Europa. I USA er det stort sett hardcourt, men der er grønn den vanligste fargen på grusen. Grønn grus er noe raskere enn rød.

Legg igjen en kommentar