Franskesyken

ATPDet er lenge til French Open i Paris spilles, den ypperste grusturneringen. Franskmennene er kjent for å knekke sammen under presset fra sine trofaste, men akk så kravstore hjemmesupportere (se: Mauresmo, Amelie).

Mennene spiller turnering i Frankrike allerede denne uken. Eller, Monte Carlo ligger jo i Monaco, som ikke er en del av Frankrike (arrestér meg, geografi-vitere), men eimen av Frankrike er tilstrekkelig til at de franske spillerne får geléknær.

I mine øyne bør Gilles Simon være en trussel på grus, for han har tålmodigheten som trengs på det langsomme dekket. Likevel tapte den sjetteseedede franskmannen 5-7, 1-6 mot Andreas Beck, ranket 89 i verden. Ekstremt uimponerende. Gael Monfils røyk med enda klarere sifre mot Janko Tipsarevic (han som nesten slo Federer i Australia i fjor), 3-6, 1-6. Monfils har visstnok problemer med knærne.

Eneste lyspunkt for franskmennene var Jean-Rene Lisnard, som slo Rochus 6-2, 6-2.

Nicolas Almagro er noe overraskende ute i første runde, mot Montanes. Igor Andreev er også ute, det samme er Robredo. Jeg har visse forventninger til Andy Murray på grusen denne våren, og han slo Hanescu uten problemer. Djokovic også videre lett mot Hernandez. Federer og Nadal spiller onsdag.

3 kommentarer til “Franskesyken

  1. TorM

    Nei, her må jeg gi min støtte til sjefsbloggeren; Monaco er et selvstendig fyrstedømme, og folkerettslig sett ikke en del av Frankrike.

    Uansett; Monte Carlo-turneringen vinnes av Nadal. Igjen.

    Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *