Fra grønt til rødt

ATP

Alex Corretja
Alex Corretja

Når verden blir grønn (i alle fall på den nordlige halvkula), får tennisbanene høstfargen rød. Det er med andre ord tid for å flytte seg fra hardcourten over til grusen. Denne uka spilles de første grusturneringene, men ingen av de store kanonene lufter racketen.

I Grand Prix Hassan-turneringen er Igor Andreev førsteseedet, og det forteller egentlig alt om startfeltet der. Han er klar for semifinale der, sammen med Montanes, gode gamle Juan Carlos Ferrero og Serra. Semifinalistene i Houston er tilsvarende lite pirrende: Odesnik, Korolev, Hewitt og Phau. Hvis du ser for deg fjeset til mer enn én av disse, kan du trygt kalle deg tennisnerd.

Neste uke blir det andre boller: Masters-turnering i Monte Carlo. (Jeg vet at ATP har skiftet navn på turneringen, men nekter å bøye av…) Ni av de ti beste er med der.

Peter Bodo har allerede skrevet mye om grussesongen, som stort sett handler om Rafael Nadal. Jeg er like spent på Andy Murray, som er lur nok til å gjøre det godt på grus også. Han skal samarbeide med Alex Corretja (bildet) denne grussesongen også.

6 kommentarer

 1. Det blir spennende nå som grussesongen kommer i gang. Gleder meg. Blir ofte litt lengre ballvekslinger og mer stoppballer mv. som kan gjøre det rett så morsomt. Og ikke minst «skli» på grusen, som er artig (både å se på og rekkevidden det gir – selv om noen spillere sågar sklir nogenlunde på hardcourtdekker).

  Synes grustennisen er veldig bra for studere teknikken (da det går saktere). Tempoet kan bli litt dratt ned og man får bedre tid til å se hvordan spillerne slår. Roland Garros er også min desiderte favoritt-turnering, og er perfekt i henseende til fotarbeid og grunnslag. Mens ukene etter på er det serven som får mye av mitt fokus under Wimbeldon.

  Jeg er som artikkelforfatter veldig spent på Murray – hvordan han presterer i år. Grus har vel aldri vært skottens favorittdekke. Statistikken er vel i (ganske) klart disfavør på grus sammenlignet med andre dekker. Jeg tror han klarer en Grand Slam i år. Om det blir grus blir spennnede å se.

  Takker ellers for glimrende artikler her (godt påskestoff) og forumet som er opprettet, hvor det er mange interessante innlegg. Regner med at det tar seg opp under Gram Slam-ene, som det gjorde under den forrige 🙂

 2. Må bare bekrefte at jeg aldri har hørt om verken Odesnik, Korolev og Phau. Er dette noen å regne med under grussesongen? Det kommer alltid noen overraskelser – og det blir spennende å se om noen av disse hevder seg. En semifinale i Huston borger for (litt) kvalitet, selv om det er mye mulig den turneringa er «b-preget». Men noen nye navn som hevder seg er alltid morsomt.

  1. Jeg må nok innrømme at jeg har hørt om både Odesnik, Korolev og Phau, men nå er jo jeg en tennisnerd av dimensjoner 🙂 Korolev husker jeg jo fra Australian Open da han ble slått ut av Federer.

 3. Synes det er morsomt at Ferrero og Hewitt er i to forskjellige finaler. Ferrero har ikke vunnet en tittel siden 2003 (!) og Hewitt ikke en finale på to år.

  1. Ja, i årene rett etter tusenårsskiftet var jo Ferrero «the man» på grus (ved siden av Kuerten), og Hewitt en meget hard nøtt på hardcourt. Viser jo at de fortsatt har evnen til å spille godt, selv om begge turneringene har relativt svake startfelt.

Legg igjen en kommentar