Federer virker fortsatt rusten

Tennis på tv:
Roger Federer – Radek Stepanek 6-4, 6-1
3.runde, Roma Masters

ATPRadek Stepanek slo Roger Federer i fjorårets Roma Masters, men var ikke i nærheten av det i dag. Stepanek yppet seg i første game, men Federer holdt serve. Det virket som tsjekkerens plan var å angripe hele tiden. Kvaliteten på nettangrepene hans var ikke all verden, og Federer fikk en enkel jobb med å passere.

Stepanek er enda mer utålmodig enn Federer, og prøvde sjelden å få Federer til å slå seg bort. De siste årene har Federer hatt et godt tak på offensive spillere som Stepanek – det er mot forsvarskongene Murray og Nadal han har slitt mest. Selv om Federer vant med store sifre, synes jeg det var lett å lese av spillet hans at han ikke er i sin beste form.

Det mest oppmuntrende for Federer var backhanden, som ikke knakk sammen slik den har gjort mye i år. Men så spiller heller ikke Stepanek med spesielt mye overskru, og da blir backhanden mye enklere å utføre for Federer. Forehanden til Federer er rett og slett ikke så effektiv på grus for tiden. Jeg synes han sliter med å holde lengden, og samtidig som ballen har for lite overskru til å skape trøbbel på den måten.

Jeg synes Federer manglet touchen som han har på sitt beste. Det ble spesielt tydelig på duellene ved nettet, og når Federer prøvde å lobbe. Og servingen til Federer var altfor dårlig. Jeg har ikke de endelige tallene her, men i første sett satte han kun 33 prosent av førsteservene. Det holder ikke mot bedre grusfolk enn Radek Stepanek.

Federer møter ukjente Mischa Zverev i kvartfinalen. Han slo Gilles Simon (som har et elendig år) 6-4, 6-1 – samme siffer som Federer i dag. Zverev er en ung, sulten, venstrehendt spiller. Federer har dårlige erfaringer med den sorten.

Legg igjen en kommentar