Federer knuser racket!

ATPJeg fikk selvsagt ikke sett noe av Federer-Djokovic, men leser på nettet at Federer knuste racketen sin i tredje sett. All frustrasjonen fra de siste månedene må jo komme ut en gang.

Federer har tapt fire kamper i år: Mot Murray (to ganger), Nadal og Djokovic. Det lover ikke godt for fortsettelsen. Den spilles på grus.

Anyway, her er racketknusingen i sin helhet (blir dessverre klippet akkurat i det racketen ryker, men tøft likevel.)

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=ENdw9ezginM]

Spådom for resten av turneringen: Murray slår Del Potro, og så slår han Djokovic i finalen.

10 kommentarer

 1. Og jeg kan opplyse om at jeg så hele kampen. Det var en fantastisk dårlig kamp. Federer så ut til å ha full kontroll etter de første seks gamene (ledet 5-1 i første sett) og servet for settet. Plutselig presterte han å gjøre en dobbeltfeil og et par upressede feil i det påfølgende serve-gamet. Han kom seg aldri helt etter det, selv om han med nød og neppe servet settet hjem ved neste anledning.

  Andre sett og utover var et stort mareritt for Federer. Totalt presterte han å gjøre 47 upressede feil, hvorav 29 var fra forehand-siden. Han har jo tidligere sagt at han trives i vanskelige vindforhold, men det er vanskelig å skjønne at det er mulig ut ifra det han presterte her. Djokovic spilte heller ingen god kamp, men han klarte da i det minste å spille sikrere og safe seg inn på Federers feil.

  En håpløs kamp som sier mye om Federer om dagen. Fotarbeidet er dårligere og han har ingen våpen å sette inn mot de beste hvis ikke alt sitter som det skal. Spørsmålet er vel om det snart er slutten for Roger.

 2. jeg trur (håper) federer har litt mye og tenke på.
  siden han skal bli pappa.. tenker når det er unnagjort får han en ny glede og spille vil løsne.. kansje da vil vi se RF som han var 4-5 år siden

 3. Tydelig frustasjon som kom ut her. Jeg måtte faktisk se det to ganger, dobbeltskjekke, for jeg har aldri sett Federer kaste rackerten i bakken på den måten. Ikke i nærheten engang. Interessant oppsummering, Petter. Gir et bilde på hvor lite som stemmer for Federer for tida. At han skal bli far tror jeg absolutt kan løfte spillet hans, få en ny «giv» og få satt ting i litt perspektiv. Men for øyeblikket er han en mindre favoritt enn på lenge foran de kommende Gran Slam-turneringene.

  Del Potro har spilt oppløftende, synes jeg. Holdt ikke helt mot Murray, som jeg mener det bare er et tidsspørsmål for før den første Gran Slam-tittelen er i hende.

  1. Ja, Murray er etter min mening den nest beste spilleren om dagen, etter Nadal. Både Federer og Djokovic har gode grusresultater å forsvare de neste månedene mens Murray er i angrepsposisjon. Han spiller veldig klokt og justerer måten å spille på underveis. Han har fremdeles problemer med konsentrasjonen nå og da, men det kommer seg det også. Murray gjorde jo en svak grussesong ifjor, men det var jo på en måte før han virkelig slo igjennom. Kan ikke skjønne noe annet enn at han har spillet for god grustennis. Nadal vil vel være umulig å slå på Roland Garros, men i Wimbledon vil Murray kanskje være det heteste navnet.

   Del Potro er en solid spiller ja. Hvis han forbedrer serven ytterligere blir han farlig på alle underlag. Tror imidlertid at HC er hans definitivt beste underlag pr. dags dato.

 4. Takk for gode oppsummeringer.

  Denne feil-paraden viser vel hoved(?)årsaken til at Federer til slutt lot frustrasjonen gå ut over racketen:

  http://www.youtube.com/watch?v=Q4b_H46C3ck&eurl=http://www.talkabouttennis.com/forum/showthread.php%3Ft%3D13461%26page%3D100&feature=player_embedded

  På en måte er det deilig å se at en ellers så sindig herre lar frustrasjonen få skikkelig utløp, men når spillet ikke blir bedre etter utbruddet forsvinner likevel litt av øyeblikket.

  Det er også interessant at Federer ikke tar hoveddommer i hånden etter kampen. Han fremstår virkelig som preget av situasjonen nå, og mindre og mindre som den sedvanlige gentlemansutøveren. Blir spennende å se hvor dette bærer.

  Er Federer den nye Marat? Glimtvis storspill men i hovedsak rot og knuste racketer? (Ok, nå drar jeg den langt.)

 5. Øystein,
  ja du dro den litt langt.

  Federer ser ut til å ha mistet selvtilliten.
  Merkelig å se tidenes (kanskje) mest komplette spiller gjøre så mange feil.
  Jeg tror han har mistet fokus. Sulten på å være best, er ikke like sterk.

  Den svenske skiskytter stjernen Magdalena Forsberg (hun var suveren på sin tid), sa i SVT at hun var imponert over Bjørndalen. Han mister aldri fokus, ønske om å bli bedre.
  Nå toppen er en ting, men å holde seg der, år etter år, er enda tøffere.
  Kanskje er Federer simpelthen mett?

 6. Tja, i utgangspunktet vil jeg tro at en spiller som er så nært å tangere (og passere, for den saks skyld) tidenes mestvinnende spiller vil være sulten nok på flere titler. Men det er mye som er forandret for Federer nå, og mens han sliter med å finne formen virker spillerne rundt ham i toppen bare bedre og bedre. Ikke bare den «nye» generasjonen, men for eksempel Roddick virker jo mer positiv enn på lenge. Jeg synes det er merkelig at en rutinert spiller som Federer skal bli så til de grader satt ut av at han blir utfordret i toppen.

  Hvem vet, kanskje du har rett i at han er lei(?). Det er ihvertfall ingen spor av mestertakter verken i spillet eller holdningen hans om dagen.

 7. Det er ytterst få idrettsutøvere som klarer å holde seg på toppen i lengre tid.
  Det ligger som regel i hodet. Man blir mentalt sliten. Fysisk, kan man ofte holde på i lang tid. Begrensningen ligger i viljen.
  Se Thomas Alsgaard,
  han gikk rett inn i toppen av langløper World Cup. Flere år etter han sluttet.
  Lance Armstrong, er et annet eksempel.

  Kanskje Federer, hadde prestert bedre med en lang pause?

 8. Kanskje på tide med en ny meningsmåling på forumet: hvilken ranking har Federer ved årskiftet? Jeg tipper 3.
  Nadal holder greit førsteplassen så lenge han ikke blir skadet.
  Djokovic ser jeg ikke på som en trussel slik han spiller om dagen, og Murray vil antakelig passere ham i løpet av grussesongen.

  Federer står over Monte Carlo der han var finalist i fjor. Dessuten var han også finalist i FO og Hamburg (som i år spilles i Madrid), så i løpet av de neste to månedene vil han tape endel poeng. I Wimbledon tror jeg han vil gjøre det bra også i år, men det avgjørende blir hvordan han presterer i andre del av hc-sesongen (august og ut året). Her har han mulighet for å plukke mye poeng i Canada og Cininnati (røk ut i hhv.2 og 3dje runde i fjor), mens det blir tøft å forsvare fjorårets seier i UO.

  Murray ligger nå drøyt 2000 poeng bak Federer, men kan ta inn mye av forspranget i løpet av grussesongen. Fjorårets kvartfinale i Wimbledon bør han også kunne forbedre, men han har mange poeng å forsvare fra august og ut. Likevel, et par masters og en UO-tittel er slett ikke umulig for Murray, og da er han brått nr.2.

Legg igjen en kommentar