Ett poeng

ATPJeg så ett poeng av Nadals finaleseier mot Djokovic. Det var på stillingen 15-0 til Nadal i siste game. En lang ballveksling endte med at Djokovic satset for mye og satte en backhand utenfor, 30-0 og kampen var kjørt.

Nadal har én Grand Slam og to Masters-titler hittil i år. Er vi i ferd med å være vitne til tidenes beste tennissesong?

4 kommentarer

 1. Har heller ikke sett kampen men var ganske imponert over at Djokovic vant andre settet så klart. Det er altså mulig å ta ett sett fra Nadal på grus men to og tre er verre.

 2. Kampen gikk i reprise på SportN tidligere i dag.

  Spesielt imponerende av Novak var resultatet tatt i betraktning av at han har noen mildt sagt skuffende måneder med hardcourt bak seg – et dekke mange mener er hans beste.

  Nadal slo ham i går på jevnhet. Novak utspilte Nadal til tider, men i dag er det nok ingen som klarer å holde et tilstrekkelig høyt nivå gjennom en 3-setter til å slå Nadal på grus. Langt mindre i en femsetter ….
  Men han gjorde et ærlig forsøk. Kampen sto og vippet i starten av tredje sett. De tre første gamene var alle lange og Novak hadde gameballer i alle tre. Men likevel kom han under 0-3 og da var løpet kjørt.
  Jeg synes Nadal generelt slipper billig unna med å slå så kort som han gjør (omtrent alle ballene hans lander rundt servelinja) og det ble han til tider straffet for i går. Men likevel holdt han unna til slutt. Han har nå 14 masters – likt med Federer og tre bak Agassi.
  Som Christian Ruud sa etter seieren: «Agassi spilte i nesten tjue år, mens Nadal har holdt på i fem…»

  1. Takk for den gode rapporten. Nadal er utrolig sterk i de avgjørende situasjonene, spesielt på grus. Nadal slipper unna med korte slag fordi de har så ekstrem overskru, vanskelig å få kontroll på dem. Selv for Federer og Djokovic, som har spilt mot Nadal mange ganger nå. Det finnes akkurat nå ingen spillere med god nok timing til å kunne ta Nadals grunnslag i oppspretten og slå dem kontrollert tilbake. Den som skal detronisere Nadal, må takle toppspinnen hans bedre enn Federer og Nadal. Jeg er spent på Cilic mot Nadal, i alle fall på sikt.

 3. Lite tennis på tv denne uken men Nadal er klar for finale mot Ferrer i Barcelona. Nadal har visstnok spilt veldig bra der nede og Ferrer vant en spennende tresetter mot Gonzalez. Nadal vant sin semi 6-3- 6-2 mot Davydenko.

Legg igjen en kommentar