Søndagens store kamp

Davis CupSå ble det bråk i Malmö likevel. Det er ikke ofte at Davis Cup-kamper – innledende runde, til og med – blir første sak i Dagsrevyen lørdag, men det skjedde altså i dag. Jeg kan ikke huske at det var noen særlige protester da USA spilte mot Sverige i Göteborg for noen år siden. Men Israel er alltid et kjærkomment påskudd for å kaste brostein.

Sportslig sett er søndagens store kamp uten tvil gruskampen mellom Nadal og Djokovic i Benidorm. Djokovic MÅ vinne den, ellers er Serbia ute av Davis Cup. Jeg gir Djokovic ti prosent sjanse til å vinne, ikke mer. Nadal avga kun tre games til Tipsarevic fredag, og Djokovic tapte i tre sett mot Ferrer. Nadal er verdens beste, på toppen av dette går kampen på hans beste underlag (grus) i hjemlandet hans (Spania). Jeg kommer ikke på noen verre oppgave i dagens tennis.

Apropos Nadal og Davis Cup: Han har spilt 11 singlekamper i Davis Cup siden 2004. Han tapte den første han spilte (da han var bare 18). Gjett hvor mange singlekamper han har tapt siden.

Serbia vant overraskende doublekampen lørdag, og har derfor en teoretisk sjanse til å slå spanjolene – det forutsetter at Djokovic slår Nadal, og Tipsarevic slår Ferrer. Skulle det skje, snakker vi om en av de store sensasjonene i DC-historien.

USA møter Sveits uten Federer, og Wawrinka slo Blake i første kamp. Amerikanerne kommer til å klare dette, men dersom Federer hadde spilt, ville de vært i store problemer, når også Wawrinka vinner i single.

1 kommentar

 1. Alle visste at det ville bli bråk. Det hadde ingen ting med tenniskampen å gjøre.

  Israel har ingen høy stjerne i Sverige for tiden. Kanskje fortjent.
  Men at de lar disse venstreradikale AFA/Autonome gjøre hva de vil, hærverk og vold.

  Jeg lurer litt på hvordan Sverige kan søke om større idrettsarrangement,
  når politiske hensyn, teller mer enn arrangementet.
  La oss håpe at tennis, handler om kampene fremover.

Legg igjen en kommentar