Er det plass til Federer i toppen?

ATPJeg er ikke så sikker lenger. Nadal og Murray har fullstendig kontroll på Federer for øyeblikket, og da hjelper det ikke at Djokovic ser ut til å være på en liten nedtur. Federer må gjennom enten Murray eller Nadal for å vinne de store titlene, noen ganger begge to. Akkurat nå ser han ikke ut til å være i stand til det.

Federer tapte semifinalen mot Murray i Indian Wells 3-6, 6-4, 1-6. For tre-fire år siden var det utenkelig at Federer tapte sett 1-6 på hardcourt.

Murray-Nadal i finalen bør bli bra, en helt åpen kamp.

8 kommentarer

 1. Hvis Federer møter Murray f. eks i finalen i Wimbledon eller U.S Open i år holder jeg fortsatt en knapp på sveitseren. Nå var ikke Murray helt i form verken i går eller i U.S Open finalen i fjor, men Federer er fortsatt en slu rev i store finaler.

  1. Nja, jeg tror ikke Murray kommer til å være så nervøs da. Muligens ville han følt byrdene ved å kunne ta britenes første Wimbledon-tittel siden 1930-tallet, men i US Open vil jeg si Murray er en klar favoritt mot Federer.

 2. I Grand Slam er fremdeles Federer stor favoritt mot alle, bortsett fra mot Nadal. Best av fem sett-kamper er noe helt annet og der spiller erfaring inn.

  Det er likevel pussig hvor mange ganger Federer har tapt mot Murray i år! Det må jo frustrere ham mer enn han gir uttrykk for. Hvis Murray f.eks. skulle slå han i Wimbledon, tror jeg han vil bli mektig frustrert.

  Djokovic ser ut til å være i en liten bølgedal, selv om han vant i Dubai. Roddick slo han relativt enkelt i Indian Wells. Vi får se hvordan det går med han i Miami. Han har en meget tøff reise til semifinalen – Mathieu, Blake/Berdych og Tsonga/Simon. Federer derimot bør nå en semifinale.

 3. Marat Safin on Federer:

  «You can’t expect to be on top for 10 years,» said Safin. «New guys are coming. They’re hungry, they’re faster, they’re playing better. It’s something new for them.

  «For Roger, he has already been on the tour for nine or 10 years and has seen everything. Guys see the opportunity of beating him and that’s what happens.

  «He’s getting old and the young guys want to beat him. Eventually they will crack him down. The older he gets, the more people are going to beat him. That’s the way it is.»

 4. Murray sin fremgang i fjor begynte på grus mener jeg å hukse. Han vant vel ingen turneringer men viste stabil god grustennis og vant endel kamper. I år bør han gjøre det bedre på grus men kan ikke helt se for meg at han vinner noe. I Wimbledon bør dog Murray være en av de virkelig store favorittene i år.

 5. Det er forresten klart for Verdasco mot Murray i Miami nå. Vi husker jo alle at spanjolen vant mot Murray i Australian Open, og det skal bli spennende å se hvem som er sterkest nå. Det kan og bør bli en kanonmatch.

 6. Ja, det har vært langt mellom kanonmatchene i Miami så langt. Mye dårlig tennis, synes jeg. Roddick synes jeg har sett best ut av toppspillerne. Hadde vært gøy med en tittel til Roddick. Blir spennende i natt.. vurderer å sitte oppe 🙂

Legg igjen en kommentar