Å være John McEnroe

Tim Adams Being John McEnroePå Mammut-salget selges nå Å være John McEnroe for 69 kroner, og det er den verdt. Jeg leste den på originalspråket for tre-fire år siden (coveret var også annerledes enn den norske utgaven).

Det oversettes få tennisbøker til norsk, og det sier noe om McEnroes posisjon i sporten at det var nettopp denne boken som kom på norsk – 23 år etter at han vant sin siste Grand Slam-turnering (1984 – boken kom på norsk i 2007).

Forfatter Tim Adams´prosjekt er å fortelle historien om 1980-tallet, kommersialiseringen av toppidretten og mye annet gjennom et psykologisk portrett av McEnroe. Han lykkes sånn passelig. Personlig synes jeg han overanalyserer McEnroe og tillegger amerikaneren et mer spennende sjelsliv enn jeg tror han er i besittelse av.

Men for all del. 69 kroner er den verdt, og du leser den kjapt ut. Dette minner meg på at jeg skulle ha lest «Jimmy Connors saved my life».

Av Åsmund Ådnøy

Skriver tennisbloggen. Bor i Stavanger. Tennisspiller med præriestore rom for forbedring.

3 kommentarer

  1. Egentlig er det helt utrolig at en tennisbok er oversatt til norsk. Bortsett fra David Beckham boken og et par andre, kan jeg ikke huske særlig mange utenlandske sportstitler som er oversatt til vårt modermål.

    Jeg har ikke lest McEnroe boken men burde kanskje gjøre det ja. Egentlig liker jeg best å lese denne type bøker på orginalspråket, men kansje jeg gir min støtte til den norske utgaven denne gangen.

  2. Var i bokhandleren på åpningsdagen av mammut-salget for å kjøpe boka om McEnroe, men ingen av bokhandlerene i mitt distrikt (i alt seks stykker) hadde tatt den inn. Har man virkelig så lite tro på tennisbøker i Norge da, selv på billigsalg 🙁

    Når det gjelder oversettelser av tennisbøker til norsk , ble jeg overrasket i fjor da jeg fant denne meget informative læreboken i tennis for barn. Boka er fra 1996. Fikk den for 10 kroner (sikkert utsalg av et restopplag). På nittitallet hadde jo norsk tennis en liten opptur med Christian Ruud, så dette kunne nok ha en medvirkning til bokas norske utgivelse.

    http://www.amazon.com/gp/product/images/0789404737/ref=dp_image_0ie=UTF8&n=283155&s=books

Legg igjen en kommentar