Spark Dubai ut av WTA-kalenderen

wtaDe forente arabiske emirater har nektet innreise til landet for Shahar Peer fra Israel, som ville spille turneringen i Dubai. De har ikke gitt noen grunn for avslaget, men landet har ingen diplomatiske forbindelser med Israel. Hva gjør WTA med det? Organisasjonens sjef, Larry Scott, sier at han er «deeply disappointed» over avgjørelsen.

Hvis det hadde vært litt tak i Scott, hadde han gitt landet et valg: Slipp Peer inn i landet, eller vink farvel til hele turneringen. Det er i det hele tatt utrolig at en slik situasjon oppstår. Det bør være en selvfølgelighet at alle spillere kan spille i alle turneringer som de er kvalifisert til. At situasjoner som denne oppstår, viser at det tydeligvis må festes på kontraktene med arrangørene.

BBC melder også at Peer møtte protester mot Israels krig i Gaza da hun spilte i Auckland tidligere i år, hvor 20 idioter krevde at hun skulle trekke seg fra turneringen. Jeg regner med at de samme aktivistene vil kaste amerikanerne ut av tennisen pga Guantanamo/Irak/Afganistan, russerne på grunn av krigføringen i Tsjetsjenia, spanjolene på grunn av den barbariske tyrefektingen og oss nordmenn på grunn av hvalfangsten og de gedigne CO2-utslippene.

Saken hadde fått mer oppmerksomhet dersom Peer var en av de store stjernene. Hadde UAE vært tøffe nok til å avvise henne dersom hun var verdensener, eller er det lettere å utestenge henne når hun er ranket 48 i verden?

1 kommentar

Legg igjen en kommentar