Slutten på Dubai-bråket

wtaWTA har gitt Dubai-turneringen en rekordstor bot for utestengelsen av Shahar Peer. 300.000 dollar er lommerusk for oljelandet, men det er uansett en stygg ripe i lakken. Les også Larry Scott (WTA-sjef) og Shahar Peer sine uttalelser her.

WTA har også lagt ut en detaljert uttalelse om saken på hjemmesiden sin. Det er ekstra gledelig at Peer får 44.500 dollar i kompensasjon, som er den gjennomsnittlige premiesummen hun vant i turneringene sine i fjor. Det får ikke fram av WTA-siden hvem som skal betale dette, men dersom det finnes rettferdighet i verden, er det Dubai-folkene som må punge ut.

Her er Dubai-turneringens offisielle uttalelse (det lukter litt påholden penn av dette her, men skit i):

The Tournament welcomes the announcement by the UAE Ministry of Foreign Affairs permitting any individual to take part in international sports, cultural and economic events being held in the UAE. This confirmation that all sportsmen and women are able to compete in sporting events in the UAE, without limitation, ensures that Shahar Peer is now able to compete in all future WTA Tournaments in Dubai.

Uansett er det skuffende at de mektigste i alt dette – spillerne selv – ikke tok affære da Peer ble nektet innreise. Saken ville løst seg raskt dersom spillerne hadde satt et ultimatum: Enten får alle spille, ellers spiller ingen av oss. Men så sterkt er tydeligvis ikke samholdet i WTA-touren. Fortsett debatten på forumet.

Venus Williams vant forresten turneringen, 6-2, 6-2 over Virginie Razzano.

5 kommentarer

 1. Bra at WTA gjør noe med dette. Men jeg vet ikke helt om jeg er enig i at spillerne bør blande seg inn her. Jeg synes det er en god regel at spillerne skal holde seg til å spille tennis i sitt virke som tennisspiller. Det kan fort bli mye kaos hvis det er spillerne istedenfor WTA eller ATP som tar affære når uregelmessigheter foregår. Synes det derfor er litt tøysete av Roddick å trekke seg fra Dubai-turneringen pga. tilfellet med Peer, spesielt fordi turneringen nå har fått sin straff fra WTA.

 2. Helt uenig med Petter.
  Tror du arrangørene bryr seg om boten?
  De turer fram som de vil, hvis ikke noen setter hardt mot hardt. ATP gjorde det, og vips så fikk den israelske doublespilleren delta.
  Roddick viste at han står for rettferdighet, personlig har han jo ikke noe å vinne på å trekke seg.
  Jeg får vond smak i munnen av arrangørene av Davis Cup-kampen i Malmø.
  De skylder på sikkerheten, for å nekte tilskuere å se kampen.
  Men 10 ganger så mange tilskuere på fotballkamp, med det tribunebråket som har vært i Sverige, det går bra.
  Samme greia, arrangørene blander politikk og idrett.

 3. Jeg tror nok at arrangørene bryr seg om boten, særlig fordi det er et klart signal om at turneringen vil bli borte fra WTA-kalender dersom noe lignende skulle skje igjen. Jeg kjenner ikke til hva ATP gjorde, men det er veldig flott at Ram får delta i double-turneringen.

  Poenget blir uansett at det er ATP og WTA som man skal kritisere for handlinger de foretar (evt. manglende handling) – ikke tennisspillerne. Det er ATP/WTA som skal sørge for at reglene de selv har vedtatt blir fulgt i de ulike turneringene. Når de da har sanksjonert turneringen og i tillegg sørget for at Ram fikk visum, så mener jeg at det ikke er spillernes rolle å straffe arrangørene ytterligere. Mange, inklusivt meg, vil jo hevde at det nettopp er Roddick som blander politikk og idrett ved å trekke seg.

Legg igjen en kommentar