Ryggen?

ATPRoger Federer har trukket seg fra turneringen i Dubai, og første runde av Davis Cup. Jeg er mest skuffet over at han ikke skal spille for Sveits mot USA i Davis Cup. Han skal bruke den neste tiden på å bli helt god i ryggen, etter en skade i fjor høst.

5 kommentarer

  1. Det er sikkert riktig at han ikke vil ta noen sjanser fysisk. Men jeg tror også at han er mentalt ferdig etter finaletapet mot Nadal og trenger mer tid rent psykisk for å være klar for nye utfordringer. Det må føles rart at de spiller ATP 500-turnering i hans egen bakgård i Dubai uten at han er med selv. Dessuten så er han jo pliktig å spille minst 4 ATP 500-turneringer i løpet av året, så han vil sånn som det ligger an nå få to nuller på rankingen (kun Basel og Tokyo som tellende 500-turneringer).

    Også litt overrasket over at han så kategorisk utelukker Davis Cup-spill. Kanskje man må varsle tidlig om frafall i DC? Han har jo uttalt tidligere at han veldig gjerne vil vinne det for Sveits. Uten hans nærvær er det jo en fair sjanse for at de havner utenfor World Group neste år.

    1. Mulig at jeg ikke husker så godt, men var Federer plaget med ryggskade i fjor? Jeg synes hele denne sykmeldingen fra Federer er litt merkelig, akkurat som Petter. Det er greit å spare kroppen, men samtidig kan heller ikke Federer hvile seg i form.

      Jeg tipper Federer kommer til å se an dette med 500-turneringene. Han bryr seg ikke så mye om rankingen lenger, tror jeg. Hvis han får en kjempesesong og ligger an til å overta førsteplassen fra Nadal igjen, spiller han kanskje Stockholm og en annen innendørsturnering i høst for å sanke poeng.

  2. Nå skal ikke Federer hvile, han skal trene opp/restituere ryggen. Federer bryr seg nok ikke like mye om rankingen lenger eller Dubai-turneringen. DC vil han nok vinne, men tar ingen sjanser for å spolere sesongen tidlig slik han nesten gjorde i fjor.

  3. Jada, Federer hadde problemer med ryggen ifjor. Han måtte trekke seg underveis i Masters-turneringen i Paris og hadde tydelige ryggproblemer i Shanghai. Men han så ikke ut til å plages av det i Australian Open. Og med tanke på at han ifjor spilte det meste på begynnelsen av året selv om han var plaget med kyssesyke synes jeg dette er litt spesielt. Men men, hva vet vi.

Legg igjen en kommentar