2 kommentarer

 1. Har ikke hatt tid til å lese sidene du lenket opp, så med fare for å gjenta det som står der.

  Et par ting jeg la merke til:
  Det så ut til at Federer hadde bestemt seg for å sette Nadal under konstant press ved å slå offensivt ved enhver anledning. Forsåvidt lurt tenkt, da det gjerne er mot slik taktikk Nadal taper på hard court. Federer lyktes imidlertid ikke spesielt godt med det, og utover i andre sett begynte han i større grad å slice med backhand. Dette resulterte faktisk i endel upressede feil fra Nadal som, i motsetning til hva kommentatorene på Eurosport påstår, faktisk slår endel upressede feil i løpet av en kamp. Federer endte som kjent opp med å vinne 2. sett og burde også ha vunnet det 3dje.

  Nadal på sin side rasjonerte med kreftene på en måte jeg sjelden har sett ham gjøre før. Flere baller i Federers servegames gadd han rett og slett ikke løpe etter. Han gikk heller ikke rundt backhanden i mange tilfeller han typisk gjør nettopp dette. I stedet overrasket han med en stabil og velplassert cross-backhand som han nok vant flere poeng på enn med forehanden. Dette overrasket nok også Federer.

  I tillegg pumpet han Federers backhand enda mer konsekvent enn jeg har lagt merke til ved tidligere anledninger. Et av Nadals signaturslag er inside-out forehanden ned i motstanders forehand (gitt at motstander er høyrehendt). Denne valgte han stort sett bort til fordel for å sende nok en ball ned i Federers backhand. Konsekvensen av dette ble at Federer stadig måtte ta sjanser for å komme ut av grunnlinjedueller der han alltid måtte slå backhand, og innimellom de briljante slagene fra Federer kom også feilslagene.

  Kampen nådde ikke helt opp mot fjorårets wimbledonfinale, men nest etter denne er den nok den beste best-av-5-sett jeg har sett mellom de to.

 2. Veldig mye bra lenker – takk for oppsamlingen!

  For øvrig helt enig med innlegget ovenfor. Serven også ble avgjørende. I siste sett var førsteservprosenten ned mot 50 % – alt for dårlig mot Nadal. Essene lot også vente på seg i perioder. Federer er veldig avhengig av å serve godt og kompensere grunnlinjet spillet på den måten. I denne finalen var det ikke godt nok, også er det vel et poeng at enhåandsbackhand er vanskelig å slå på høye baller med sågar mye spinn og i returspillet, der også «sliceserven» til Nadal er effektiv. Det er to spilletypemotsetninger som møtes, og Nadal utnytter Federers svakheter veldig, veldig bra. Verdasco eller «en hvilken som helt annen spiller» i toppsjiktet der hadde nok passet han bedre.

Legg igjen en kommentar