På tide å pakke sammen

ATP

Carlos Moya
Carlos Moya, French Open 2000.

Hvor mange av dagens ATP-spillere har vunnet en Grand Slam-turnering på 90-tallet? Ikke Federer, i alle fall ikke Nadal, ikke Roddick, ikke Hewitt og heller ikke Safin. Jeg tror faktisk bare det er én igjen: Carlos Moya fra Spania, som vant French Open i 1998. Nå er han nummer 48 i verden, og det er noen år siden folk snakket om forehanden hans med ærefrykt.

Moyas karriere har vært i jevn nedgang de siste årene. Jeg beundrer Moya for at han orker å fortsette, men jeg ser ikke helt poenget i det. Til nå i år er statistikken hans 2-4 i kamper.

I går tapte han i turneringen i Acapulco mot Leonard Mayer fra Argentina, og nei, jeg har heller ikke hørt om ham før. Uken før prøvde Moya seg mot Maximo Gonzalez (også han fra Argentina, nummer 98 i verden), og tapte der også.

Nei, Carlos, du og jeg blir 33 i år, og idrettsverdenen tilhører yngre folk enn oss.

2 kommentarer

 1. Ja det er rart at ingen aktive spillere har vunnet GS i forrige årtier, Moya burde kanskje legge opp snart, men han er ikke først på listen. Moya er tross alt fortsatt topp 50. Andre aktive spillere som vant ATP-tittel på 90-tallet:
  Schuettler
  Santoro
  Haas
  Kiefer
  Hewitt
  Pavel
  Moya
  Paes
  Hrbaty
  Puerta
  Zabaleta

  1. Det er kanskje ikke så veldig rart at det tynnes ut i rekkene av Grand Slam-vinnere fra 90-tallet. Det er tross alt ni år siden det tiåret sluttet, og etter at Sampras, Kuerten og Agassi la opp, var det ikke så mange igjen.

   Moya er topp 50, men jeg kan ikke se for meg at han skal gjøre det skarpt i noen store turneringer igjen. Hvis han liker å dra Sør-Amerika rundt og tape for hvem som helst, står han selvsagt fritt til det.

Legg igjen en kommentar