Nytt navn: Grigor Dimitrov

ATPMannen i overskriften blir 18 år i mai, og er et navn vi kommer til å høre mer om de neste årene. I fjor vant han både US Open og Wimbledon for juniorer. Dimitrov er fra Bulgaria, og kommer nok til å starte en tennisboom der hvis han fortsetter å klatre oppover ATP-rankingen. Han er 478 på rankingen nå, og trenes av ingen ringere enn Peter Lundgren – den runde svensken som var Federers trener en stund.

Denne uken tok han ett sett fra Nadal i Rotterdam.Dimitrov er 185 cm høy og spiller med enhåndsbackhand. Hjemmesiden hans er fortsatt under konstruksjon. 17 år er ungt i mange idretter, men ikke i tennis. Spillere som Nadal, Borg, Wilander og Becker ble alle verdensstjerner som 18-åringer, og det blir gøy å se hva Dimitrov får til i 2009. Han slo Tomas Berdych i Rotterdam, og det er en fin skalp.

Her er et klipp fra juniorfinalen i Wimbledon i fjor. Dimitrov spiller mot Kontinen fra Finland.

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=NanwR_HpLxo]

7 kommentarer

 1. Ja, jeg gleder meg til å se hva Dimitrov kan få til den nærmeste tiden. Han er et fantastisk talent som spiller klassisk. Sterk prestasjon å slå Berdych og ta et sett fra Nadal – uansett om begge kanskje ikke spilte sin beste tennis. Og gøy at Lundgren har begynt å trene han (begynte nylig). Tror imidlertid han trenger noe mer tid. Tipper at han kanskje såvidt har beveget seg inn i topp 100 ved årsslutt, men at han vil for fullt slå igjennom i løpet av 2010. Når Wimbledon 2011 er i gang er det 10 år siden Federer slo Sampras i Wimbledon 🙂 Men det er alltid vanskelig å spå når det gjelder tennistalenter!

 2. Og Dimitrov har søren meg fått WC i Marseille til uken også! Mange gode spillere med der, inkl. Djokovic, Monfils, Tsonga og Simon. Han har åpenbart en manager som vet å snakke for seg til ATP 🙂 At han til og med slipper å kvalifisere seg er jo mildt sagt imponerende.

 3. Sjelden WC gis til spillere rundt 500, uten å vært skadet lenge. Spennende fyr, Bulgaria har lite tradisjon med talenter og han kommer til å nå verdenstoppen en dag.

 4. Appropos ungdommer:
  I Australia har vi 16-åringen Bernard Tomic som kom seg til 2. runde i AO. Michael Chang, som ble tidenes yngste GS-vinner på herresiden som 17-åring, kom til 2.runde i USO som 15-åring og 4. runde som 16-åring. Tomic ligger sånn sett litt etter skjemaet. Til sammenlikning deltok ikke Nadal og Federer i noen GS før de var hhv. 17 og 18.

  Tomic største barriere er kanskje faren hans som kommanderte sønnen av banen i en turnering før jul. Visstnok fordi dommeren ikke dømte fotfeil mot Tomics motstander!
  Lurer på om det er noe spesielt med tennis som tiltrekker overivrige foreldre, jmf. Myhre-saken er hjemme…

 5. Veldig veldig imponert over Dimitrov. Simon vant til slutt, men det var kun pga. mer erfaring på dette nivået. Simon spilte ikke fantastisk, men han spilte absolutt godkjent. Dimitrov vant mange lange dueller mot Simon, noe som overrasket meg.

  Han har alle forutsetninger for å bli best i verden om noen år. God serve, fin volleyteknikk og virker trygg ved nett, dødelig enhåndsbackhand, fin forehand (som jeg tror kan utvikles enda mer og brukes mer som våpen), pen og effektiv slice, godt fotarbeid, flink i forsvar, etc etc.

  Han har fortsatt visse ting å jobbe med når det gjelder slagvalg og litt på fotarbeid også. Dessuten glapp serven hans i viktige øyeblikk. Men jeg vil bli overrasket om mannen ikke er topp 100 i løpet av året, og med tanke på alderen hans tror jeg han vil være topp 10 spiller veldig tidlig i hans karriere – dette forutsetter jo selvsagt at han unngår skader. Han skal spille challenger neste uke. Tror han bør prøve å bygge seg litt oppover på rankingen gjennom challengers den nærmeste tiden.

Legg igjen en kommentar