Midtøsten-bråket fortsetter

Davis CupDe forente arabiske emiraters avgjørelse om å nekte israelske Shahar Peer innreise til Dubai-turneringen, er denne ukens store tennissak. Roger Federers skade har nesten druknet i nyhetene som har fulgt i kjølvannet av Peer-avvisningen.

Amerikanske aksjonister krever at UAE blir straffet for innreisenekten mot Peer. Dessuten har svenske myndigheter bestemt at det kommende Davis Cup-oppgjøret mot Israel, i Malmö, skal spilles for tomme tribuner. Fordi det er en høyrisiko-kamp.

Det er mulig at jeg er litt naiv, men for meg virker dette som overkill. Jeg ser ikke for meg at det vil bryte ut slagsmål og herjinger på et Davis Cup-oppgjør i Sverige, jeg gjør ikke det. Kanskje vil noen protestere mot Israel utenfor, men lovlige demonstrasjoner bør svenskene tåle. Svensk politi bør være i stand til å ta seg av eventuelle bråkmakere.

Jeg kan ikke huske at det var snakk om å spille DC-kampen mot USA for tomme tribuner for et par år siden, selv om det finnes mange grunner til å protestere mot USA også. Når svenskene velger å spille for tomme tribuner mot Israel, er det en stigmatisering av Israel som landet ikke har fortjent. Israel er ikke utestengt fra DC-spill, og derfor mener jeg at Sverige har en plikt som vertsnasjon å avvikle dette oppgjøret på vanlig måte. Og tomme tribuner er ikke veien å gå. Svenskene er vant med mye tribunebråk i Allsvenskan (fotball), og har vel kompetanse på å håndtere pøbler?

1 kommentar

  1. Her har det, fra mitt ståsted, blitt begått en grov skivebom fra arrangørens side. Når problemet overdrives blir løsningen problemet.

    Høyrisko-kamp, javel, men tomme tribuner i Davis Cup skaper mer turbulens enn nødvendig. Her bør ITF på banen.

Legg igjen en kommentar