McEnroe fyller 50

ATPJohn McEnroe fyller 50 år i dag, og nettet er fullt av artikler i den forbindelse. Og masse YouTube-kavalkader over mannens beste raseriutbrudd, selvsagt.

Hvis du vil lese mer om McEnroe, anbefaler jeg under tvil selvbiografien hans, og Tim Adams´ Being John McEnroe.

McEnroe spilte mot de aller fleste av storhetene fra de siste 30 årene i  tennis: Ashe, Borg, Connors, Lendl, Edberg, Becker, Sampras og Agassi. Han vant Wimbledon tre ganger og US Open fire ganger i single, og vant 77 titler i både single og double. Han var/er et ballgeni med en unik spillestil og et unikt temperament, leverte en av tidenes beste sesonger for en herrespiller (i 1984), og vant sin siste Grand Slam-tittel som 25-åring.

Gratulerer med dagen, John, løft din venstre arm i en skål for deg selv og ditt eget bidrag til å få tennisen i rampelyset. Verden kommer aldri til å se en sånn spiller dominere igjen.

3 kommentarer

  1. Det er sant – en spiller som McEnroe får vi verken se før eller siden. Men det er moro tennisen hadde en spiller som han – dette satte uten tvil farge på tennisen og på kartet, kanskje mest på kartet med hans finaler mot Borg.

Legg igjen en kommentar