Hjemmeseier, hjemmeseier, borteseier

ATPDenne uken er definitivt en uken derpå etter Australian Open. Hvem kommer ved årets slutt til å huske hvem som vant turneringene i Zagreb og Vina del Mar?

Kanskje er det i overkant kynisk å se sånn på det. Både chilenerne i Vina del Mar og kroatene i Zagreb fikk valuta for pengene. Fernando Gonzalez vant på hjemmebane for fjerde gang. (Jeg har ikke giddet å sjekke hvorfor turneringen heter Movistar Open. Er Vina del Mar det chilenske svaret på Hollywood?). Gonzalez har nå 11 titler i karrieren. Fire av dem i Vina del Mar, altså en tredel av karrierens pokaler har kommet på hjemmebane. Ikke så rart han kommer tilbake år etter år.

Marin Cilic tok årets andre tittel da han vant turneringen i Zagreb, mot landsmann Mario Ancic, 6-3, 6-4. Sikkert stor stemning der også.

Jo-Wilfried Tsonga vant turneringen i Johannesburg, Sør-Afrika. Kjekt med en tittel, men listen over motstandere var ikke all verden. Hans høyeste rankede motstander var Chardy, 61 i verden, som han slo i finalen, 6-4, 7-6.

10 kommentarer

 1. Det heter Movistar Open fordi Movistar er hovedsponsor. Movistar er et telefoni-selskap som du sikkert har støtt på om du har vært i Syden 🙂

  Jeg så litt på kampen der Gonzalez knuste Monaco. Må si jeg syntes Gonzalez spilte veldig bra, og han spilte bare bedre og bedre ettersom publikum heiet han frem. Tittet også litt på Tsonga-Chardy på søndag. Har veldig sansen for Chardy, men han må slutte å gjøre alle disse idiotiske feilene. Han har potensial til å bli en topp 10-spiller, etter min mening.

  Ellers en kjedelig tennisuke. Blir litt mer aktivitet nå i Rotterdam der både Nadal og Murray deltar.

 2. Jeg kan ikke skjønne at det er blitt rettsak, hvis foreldrene har truet 2 trenere slik at de har sluttet?

  Ligger det noe mer bak? Tennisforbundet må vel ha advart foreldrene.
  Hvor god er egentlig den unge jenta?

 3. Det er foreldrene som saksøker NTF fordi Thale ble utestengt fra talentsatsingen Team Odin, og jeg tror de ønsker erstatning for alt foreldrene har brukt av penger på hennes tennissatsing. Veldig triste greier for Thale såklart, og ut ifra hva som har kommet frem så virker det jo nesten som om det heller er NTF som burde anmeldt foreldrene for trusler.

  Thale Myhre er per dags dato Norges tredje beste junior på damesiden (jenter under 18 år). Men det er aldri godt å si hvor langt man kan nå når jenta bare er 15 år. I det siste har hun stort sett tapt kamper på ITF-nivå. Mulig at hun bør vente litt med å spille slike turneringer.

 4. Takk for opplysningene.
  Er enig med Petter i at det virker som det burde vært omvendt.
  Gode tennistrenere (som har spilt på høyt nivå) er det vel ikke for mange av i Norge?
  Man må vel hente de fra utlandet, og da blir vel prisen ganske høy.

 5. Jeg er enig i at dette er bare trist og jeg har sett bilde av Thale i rettsalen og da mener jeg at uansett hva som er foranledning, så sier det en hel del om foreldrene som lar henne måtte gå igjennom dette. En 15 åring skal slippe slikt og jeg kunne forstått at de kunne laget bråk, også tatt det til retten, men da KUN hvis Thale kunne holdes utenfor.
  Kanskje ikke så rart at hun ikke er i Finland nå

  Det gledelige med tennis er jo Ulrikke Eikeri og hun blir det spennende å følge fremover…Tenk ranket 18 i verden…wow

Legg igjen en kommentar