Trekningen er klar!!

Trekningen for både herre- og dameklassen i årets første Grand Slam-turnering er klar. (Et øyeblikk. Må bare tørke gledestårene. Der. Ferdig.).

Jeg har ikke lest noe av den australske tennisjournalisten Alan Trengove før, og etter å ha lest hans artikkel om herretrekningen ser det ikke ut som jeg har gått glipp av noe. Han mener Federer har en enkel trekning i forhold til Nadal. I Federers halvdel finnes Seppi, Moya, Safin, Berdych, Cilic og Del Potro, og eventuelt Djokovic i semifinalen.

Seppi og Moya er enkel match for Federer. Trengove tar fram igjen Federers tap mot Safin i AO 2005 som bevis på at Safin er en vanskelig spiller for Federer, og at Berdych slo Federer i OL 2004. Zzzzzz. Federers statistikk mot disse er 9-2 (Safin) og 7-1 (Berdych), så jeg tror ikke han mister nattesøvnen ved tanken på å spille mot noen av dem. Dilic og Del Potro er lange, kraftfulle og teknisk begrensede spillere som neppe klarer å ta tre sett mot Federer på hardcourt. Og Federer er 7-2 i innbyrdes kamper mot Djokovic. Federer unngår Murray i semfinalen, og selvsagt også Nadal. Vanskelig trekning? I think not.

Jeg kommer tilbake med en gjennomgang av herre- og dameklassen når barna er lagt i kveld.

1 kommentar

  1. Flott blogg om tennis, en sport jeg synes det tidvis er morsomt å følge, men jeg ikke har all verdens kunnskaper om. Men det er mulig å bøte på her. Mine manglende kunnskaper kan kanskje til en viss grad tilskrives norske medier, som dekker tennis som om det skulle vært en obskur bakgårdsidrett. Så hold frem med å dekke sporten, så blir kanskje fanskaren større.

    Ser frem til gjennomgangen når den dukker opp.

Legg igjen en kommentar