Skremmeskudd for Federer

Jeg fikk med meg fjerde og begynnelsen av femte sett av Federer – Berdych i morges. Da ledet Berdych 2-1 i sett, og Federer hadde et break. På det tidspunktet var Berdych på svakt vikende front, men viste i glimt hvorfor han hadde tatt de to første: Berdych har et enormt vingespenn, slår hardt og flatt og satser stort. Og han traff med det meste.

Federer var ofte presset bakover i banen, men reddet seg med god serving. Det avgjørende punktet var 5-4 til Federer i fjerde sett, hvor Berdych hadde to breakballer. Federer reddet seg med god serving, og tok settet. På det tidspunktet var det åpenbart at Berdych var nødt til å vinne i fire sett, for han skar grimaser og bommet mer og mer. Da Federer brøt i første game av femte sett, var løpet kjørt.

Federer møter del Potro i neste kamp. Argentineren er ubeseiret så langt i 2009, og slo Cilic i fire sett i åttendelsfinalen. Jeg tror den kampen kan bli en reprise av Berdych-oppgjøret, hvor del Potro går hardt ut og Federers rutine redder ham inn i fem sett.

2 kommentarer

 1. Da så vi hver vår del av Federer-kampen. Jeg så de tre første settene. Må si jeg ble forbauset over hvor solid Berdych spilte. Federer gjorde en del feil, og førstesettet var like mye resultat av Federers svake spill som Berdychs sterke spill. I det andre settet derimot synes jeg Berdych bare spilte enda bedre og Federer kunne virkelig ikke gjøre alt for mye. Litt dårlig lengde ved en del anledninger, men ellers så må Berdych selv ta æren for det andre settet.

  Når Federer vant det tredje settet tenkte jeg at det var brukbare sjanser for at det ville snu selv om Berdych fremdeles spilte godt. Og det gjorde det jo åpenbart.

  Må si jeg er litt usikker på hvor lenge dette holder for Federer. Tror han greier Del Potro, men er redd for at det stopper i semifinalen.

 2. Bra kamp, så nesten hele! Trodde Berdych skulle vinne en stund, men Federer servet godt. Berdych spilte helt utrolig i starten, ikke Federer som spilte dårlig synes jeg. Etterhvert ble det mer og mer feil og Federer kom inn i kampen.
  Også gode kamper: Djokovic-Baghdatis og Dokic-Kleybbanova

  Tror Federer har kontroll og banker Del Potro halvveis og vinner hele skiten.

  Jankovic røk ut, ingen stor bombe slik hun har spilt, Safina hadde matchball mot seg men vant. Svak øvre halvdel med Zvonareva favoritt til finale faktisk. I finalen tror jeg hun taper mot Serena.

Legg igjen en kommentar