Nadal kommer til å knuse Verdasco

Rafael Nadal er klar for semifinalen etter at han slo Gilles Simon 6-2, 7-5, 7-5 i dag. Nadal har fortsatt til gode å tape et sett i denne turneringen. I semifinalen møter han Fernando Verdasco, som har vært mye lenger på banen. Det vil være en av tidenes sensasjoner dersom Nadal taper den kampen. Verdasco har tapt seks av seks kamper på ATP-touren mot Nadal, og bare vunnet ett sett mot sin landsmann. Ja, han tapte faktisk på lavere nivå mot Nadal så langt tilbake som 2003, da Nadal knapt var ferdig med barneskolen.

Nadal kommer til å nå finalen på overbevisende manér, jeg tipper 6-2, 6-0, 6-0 mot Verdasco, eller noe sånt. De møttes i French Open i fjor, hvor Verdasco fikk 1, 0 og 2 game i de tre settene.

I finalen møter Nadal enten Federer eller Roddick. Jeg tror som alle andre at Federer tar den kampen, men det kommer neppe til å bli en reprise av kampen mot del Potro. Roddick har mye selvtillit nå, er bedre trent enn noen gang og takler varmen godt. Jeg tror den kampen går til fire sett, med Federer som seierherre 7-5, 6-7, 7-6, 6-3 eller noe sånt.

Så får vi Nadal-Federer i finalen, den første Grand Slam-finalen mellom dem på hardcourt. Jeg vil si at det er en helt åpen kamp med sin egen logikk, men jeg gir Nadal et lite favorittstempel, ikke minst fordi stilen hans er perfekt mot Federer. Og for en kamp det blir!

10 kommentarer

 1. Nadal har ennå ikke tapt et sett nei, og det er jo så klart imponerende i seg selv. Men vil også hevde at han, ettersom hvordan turneringen har utviklet seg, har vært mest heldig med trekningen av forhåndsfavorittene. Murray har støtt på en Verdasco i sitt livs form, Djokovic bare feiget ut etter en svak kamp mot en Roddick i bedre slag enn på lenge mens Federer virkelig måtte gjennom en vrien test mot Berdych som spilte «out of his mind», vil jeg si. Nadal har ennå ikke møtt en virkelig formspiller i turneringen. Han møtte en svært sliten Gonzalez, og i dag en Simon som nok i første rekke kom seg videre til kvartfinalen fordi Monfils ble skadet. Likevel greide Simon nesten å stjele et sett.

  Så jeg er litt usikker på din analyse av Nadal-Verdasco. Jeg synes Verdasco virker svært utholden, sterkere mentalt enn jeg har sett han før, og spiller virkelig god tennis. Veldig fortjent seier mot Tsonga, etter min mening. Tror derfor det blir ganske misvisende å se på statistikken. Ja, de kjenner hverandre godt, men det er en annen Verdasco som møter Nadal nå. Husker jo godt at Nadal også hadde en suveren statistikk mot Ferrer inntil han ble slått av han to ganger på rad da Ferrer var i toppform. Det blir neppe noen kalassifre for Nadal i semifinalen mot Verdasco, blant annet fordi Verdasco har en god serve og dette er hard court. Verdasco trives best på dette underlaget.

  Tror vel Nadal greier å hale det i land, men jeg tror det blir en tøff kamp med jevne sett. Tipper Nadal tar det i fire sett.

  Federer – Roddick blir spennende. Selv om Federer er storfavoritt så føler jeg egentlig at alt kan skje. Tror som du sier at det blir mer enn tre sett.

  1. Jeg klarer ikke med min beste tro se for meg at Verdasco skal ta ett sett, og langt mindre to eller tre. For Nadal er det dagligdags å spille semifinaler i Grand Slam-sammenheng. For Verdasco er dette kanskje den eneste sjansen han får. Det hadde i alle fall stresset meg om jeg var Verdasco.

 2. Tusen takk igjen for et glimende blogginnlegg! Nå har jeg denne siden som startside. Setter veldig pris på bidragene dine om tennis – det er stor lesning. Keep u p the good work!

 3. Mange gode innspill i dette og foregående innlegg og kommentarer. Jeg har ikke sett nok av Verdasco til å uttale meg om spillet hans, men tviler i utgangspunktet på at han kan stelle i stand særlig trøbbel for Nadal. Jeg har ikke sett noen av Nadal s kamper, men match-statistikkene virker bunnsolide for hele turneringen. Dere som har sett ham, hvordan har han virket? Federer har vært tilnærmet feilfri de to siste matchene (hadde null problemer med Roddick i dag). Det er bare å se frem til en ny drømmefinale, som jeg TROR Nadal går seirende ut av selv om jeg nok tilhører camp Federer.

 4. Nadal har virket veldig bra. Aldri sett han så god på hard court. Serven er bedre og han blir flinkere til å bevege seg innover i banen og styre med både forehand og backhand. Men som jeg nevner over så er jeg usikker på kvaliteten på hans motstandere foreløpig. Mener at Federer har møtt bedre spillere så langt.

  Vi får vente å se på kampen mot Verdasco. Har jo selv stor tro på at Nadal drar det i land og det håper jeg også. Men Verdasco spiller sitt livs tennis med sin nydelige forehand. Når han får lov til å prikke slagene sine er han ganske umulig å møte. Han er også en bra server og ikke minst en strålende returspiller. Blir spennende å se imorgen.

  Federer spilte stortennis i dag. Roddick hadde dessverre ingen sjanser, og det gjorde vel kampen litt kjedelig. Men Nadal, hvis han slår Verdasco, har et psykologisk overtak på Federer. Tror som deg at Nadal fort kan vinne et slikt oppgjør, men jeg liker best Federers tennis.

 5. La oss ikke glemme de to siste årenes AO. I fjor cruiset Nadal seg til semi’n uten å avgi sett, hvorpå han ble feid av banen av en underdog langt lavere ranket enn Verdasco er i år.
  I 2007 avga vel Nadal et par sett på veien til kvartfinalen, bl.a mot Murray, men han ble også da feid av banen av en underdog (Gonzales).

  Når det er sagt, så tror jeg Nadal vinner i strake sett imorgen. Verdasco hadde mange breakballer mot seg i forrige kamp, men reddet seg inn ved å serve langt ut i Tsongas backhand for så å sette returen utagbart i motsatt hjørne. Dette går ikke mot Nadal som jo også er venstrehendt. Men Verdasco har virkelig spilt bra så langt. Han server mye bedre enn Nadal og slet i stykker Tsonga som om de spilte på grus. Problemet hans er bare at dette spillet kan Nadal enda bedre enn ham…

  Tipper videre at Nadal slår Federer i finalen. Federer har imponert mer i de siste kampene, men Nadal-komplekset hans er nok større enn han liker å innrømme.

  Vinner Nadal AO er han likt med Edberg og Becker i antall majors. Det spekuleres mye i hvor lenge han kan holde det gående før skadene tar overhånd. Uansett tror jeg ikke han noensinne tar igjen Borg som jo er det store idolet hans.

Legg igjen en kommentar