Kjapt om Jankovic

Tennis på tv:
Jelena Jankovic – Ai Sugiyama 6-4, 6-4
3. runde, Australian Open

Jeg så mesteparten av Jankovic-Sugiyama i dag tidlig, som Jankovic vant 6-4, 6-4. Jeg synes verdenseneren Jankovic virker tung og slapp. Slagene hennes mangler punch, og det blir ytterligere understreket på den langsomme hardcourten i Melbourne. Jeg savner autoritet fra Jankovic. Hun er verdens nummer én, og bør vise det mer i holdningen på banen. Haka fram og alt det der. I dagens kamp smøg Jankovic seg rundt på banen mellom poengene, tidvis med et lite smil, tidvis så hun oppgitt og smålei ut.

Men Sugiyama var ikke i stand til å straffe Jankovic, til tross for mange fine forsøk. Jankovic var heldig som fikk det avgjørende breaket i andre sett. Sugiyama hadde gameball til 4-3, da Jankovic reddet seg tilbake til deuce med et heldig rammetreff som traff helt i ytterkant av linjen. Nok en heldig ball ga Jakovic gameball, som hun tok. Men det er neppe tilfeldig at det er nettopp Jankovic som får, og ikke minst, tar vare på disse mulighetene.

Jeg har tatt feil før, men klarer ikke å se for meg at Jankovic skal ta sin første Grand Slam-tittel i denne turneringen. Uberegnelige Bartoli venter i neste runde, og så Petrova eller Zvonareva. Jankovic kan i alle fall ikke klage på oppsettet.

4 kommentarer

 1. Vanskelig å skjønne seg på damesiden. Favorittene sliter:
  Venus ute mot Suarez Navarro
  Safina tapte sett mot Makarova
  Jankovic ikke overbevisende
  Ivanovic holder på å tape mot Kleybanova
  Serena svak mot Dulko
  Dementieva tapte sett mot Barrios

 2. Det er riktig at toppspillerne varierer mye. Man kan se det hos Ana, Venus, ++
  Interessant er det hvordan de forklarer tapene. Mens Ana Ivanovic alltid er høflig og skryter av motspilleren (se intervju på Eurosport og hennes nettside),
  så syter mange av de andre. Nå sist Jancovic, hun hadde ikke fått spilt nok, vært syk osv.
  Serena Williams gjør også det.

Legg igjen en kommentar