Jeg tror Venus og Andy vinner

ATPDen første turneringsuka er over, og Andy Murray har bekreftet favorittstempelet i Australian Open med sin overbevisende start. Jeg hater egentlig begrepet «De fire store», men synes det er ok å bruke om Nadal, Federer, Djokovic og Murray nå. Mange mener Murray er favoritten til Australian Open, og jeg er enig med dem.

Hvor mange ganger tidligere i historien har en spiller som IKKE har vunnet en Grand Slam-turnering, vært favoritt på forhånd? Jeg tror ikke det er så ofte. Sist gang var kanskje Nadal i French Open 2005, som han også vant. (Fun fact: Nadal har aldri tapt en kamp i French Open, og aldri spilt en femsetter der heller.)

wtaDamene har også spilt ei uke med konkurransetennis, som jeg har skrevet skammelig lite om. Den store nyheten akkurat nå er at Maria Sharapova har trukket seg fra Australian Open. Ingen bombe, siden hun har vært ute med skade en stund. (På herresiden har Davydenko også trukket seg, så russerne er uheldige for tida.)

Azarenka og Dementieva vant hver sin turnering i årets første uke. Jeg holder akkurat nå Venus Williams som en liten favoritt i Melbourne. Hun knuste verdensener Jelena Jankovic i en oppvisningsturnering nettopp (6-2, 6-2), og hvis Venus noen gang skal vinne i Melbourne, er dette året å gjøre det. Og Serena skal heller aldri utelukkes.

I en WTA-tour som er skadepreget og full av spillere som kommer og går i toppen, er det godt at Williams-søstrene fortsatt holder på og vinner store turneringer.

7 kommentarer

  1. Det blir nok en overraskelse i år også. AO er ikke som de andre GS’ene siden den er så tidlig i sesongen. Fjorårets overraskelse var Tsonga, før der Gonzalez, og før der var det vel Baghdatis. Umulig å si hvem det blir, men Cilic er vel en kandidat. Tror også at Federer kan våkne igjen nå. Faktisk så tror jeg ikke Murray vinner. Hans psyke har bedret seg betraktelig, men fortsatt ser jeg liksom ikke helt han foran meg som en GS-vinner riktig ennå – selv om han vel per dags dato er verdens beste tennisspiller. Nadal tror jeg kommer til å ryke før semi’en.

    1. Jeg klarer ikke å bli helt hekta på Cilic. Synes han har et ganske begrenset repertoar, og han er litt for lang til at han får parret bein og armer skikkelig. Når det smeller, så smeller det, men jeg tror en tålmodig grunnlinjepirker som f.eks Hewitt kan slå ut Cilic i en femsettskamp.

  2. Vil også tilføye at jeg både tror og håper Gasquet kan overraske positivt i turneringen. Han ser ut til å gjøre det bra i oppvarmingsturneringene og møter Nalbandian imorgen i Sydney. Og så må vi ikke glemme Djokovic da – til tross for et overraskende tap for Gulbis i Brisbane.

  3. Nalbandian ute i fem sett. Så mye for det tipset. Fikk bare sett slutten av kampen, men virket som litt av en friskus denne Yen-Hsun Lu. Det var vel han som vant mot Murray i OL såvidt jeg husker.

Legg igjen en kommentar