Inntrykk fra Federer-Roddick

Jeg så det siste halvannet settet av Federer-Roddick i opptak i dag. Jeg visste resultatet (6-2, 7-5, 7-5) på forhånd, så spenningen var ikke den største. Likevel synes jeg kampen hadde et visst preg av det britene kaller going through the motions: Det så ut som begge spillerne visste at dette var en kamp Federer kom til å vinne, så lenge ikke noe uforutsett hendte.

Og det gjorde det ikke. Federer brøt Roddick på 5-5 i de to siste settene. Det var noe Sampras-aktig over måten Federer spilte på. Han holdt serve i hele kampen. I mange av Roddicks servegame brukte han lite krefter, og sjanset på returene. Da han luktet blod i slutten av sett to og tre, spilte han smart tennis med gode marginer.

Det bringer oss over på finalen, som etter alle solemerker blir mot Nadal. Jeg lurer på hvordan Federer angriper den kampen. Langt inne i sveitseren er det nok et ønske om å slå Nadal skikkelig, helst 3-0 i ren oppvisningsstil. Jeg tror sommerens to tap i French Open og Wimbledon sitter i fortsatt.

Men samtidig er han mest interessert i å få seieren, for stilpoeng deles ikke ut. Nadal liker seg best når kampene minner mest mulig om grus, med lange dueller. Nadal kommer til å stå langt bak for å returnere serven til Federer. Jeg tipper Federer vil gjøre det han kan for å hindre Nadal i å få en rytme på grunnslagene. Så bra som Federer server nå, kan han koste på seg å sjanse mer i Nadals servegame, og spare seg til det byr seg en anledning. Som Sampras var en ekspert til.

Det koker ned til to ting: I hvilken grad Nadal får lov å diktere med forehanden, og hvor godt Federer server.

2 kommentarer

  1. Nå hadde Federer slått Roddick 15 av de 17 gangene de har spilt mot hverandre, så det va kanskje en slags forventning i lufta, men jeg så kampen fra begynnelsen og oppfattet ikke helt den stemningen du beskriver. Det virket på meg som Roddick gjorde så godt han kunne. Federer var bare for god.

  2. Federer spilte strålende på de fleste områder (glimrende serve, solid fra grunnlinjen og godt fotarbeid). Angrepene på nett var dog ikke like treffsikre. Han må nok være mye mer presis på angrepsslagene mot Nadal for ikke å bli passert i senk. Jeg synes også at Roddick gjør en bra kamp, bortsett fra at serven hans må være enda mer på nett om han skal ha noen sjanse.

    Det viktigste for Federer blir å holde god lengde. Jeg synes han har greid ganske bra å holde god lengde på backhanden i de siste kampene. Han må greie det mot Nadals spinn også. Det er også viktig at Federer bruker mye spinn selv for å få vinkler. Det gjør at Nadal er nødt til å komme frem for å redusere arbeidsvei, og da blir han sårbar på hard court. Og så må han selvfølgelig serve som han gjorde mot Roddick. Greier han alt dette så vil han vinne. Men Nadal vil nok gjøre det vanskelig for han å få til dette, er jeg redd. Og det psykologiske er viktigere enn noe annet i en GS-finale. Det er jo noe av det som gjør sporten så fascinerende!

Legg igjen en kommentar