Før damefinalen

Alt tyder på at Serena Williams tar sin tiende Grand Slam-tittel i natt. Hun leder den innbyrdes statistikken mot Dinara Safina med 5-1. De to siste gangene de møttes på hardcourt, vant Serena i strake sett. Serena har vunnet 9 av 12 Grand Slam-finaler hun har spilt. Safina har tapt den ene hun har spilt.

Min spådom: Serena 6-1, 6-3. Kampen begynner 09.30 lørdag morgen.

9 kommentarer

 1. Statistikken er ikke lystig lesning for Safinas del, nei. Interessante tall. Visste ikke at innbyrdes oppgjør var så overlegen i Williams favør – manglende rutine må nok være litt av grunnen til det. Finalen blir en veldig spennende match. Safina har blitt bedre og bedre, og serven har kommet seg dette året. Men fortsatt er det vel sånn at det kun er Willimas-søsterne som er skikkelige garantier som serveess- eller servvinnende poeng direkte, all den tid de har så utrolig mye styrke. Ankepunktet mot Safina kan nok bli lit for lite variasjon i spillet, der tror jeg Williams stiller bedre. Hun kan «regulere» tempoet i matchen. Safina må nok vente å få en spiller som går mer til nett enn det hun er vant med fra de tidligere rundene. Kampen mot Modric (hjemmefavoritten) var nesten kun grunnlinjedueller. Et lite tips på Williams fra meg også, men etter det Safina har vist i denne turneringen skal jeg ikke ta noe for gitt. Hodet sier Williams, «hjertet» sier Safina.

 2. Her traff du svært godt med tipset ditt. Synes Serena nesten får litt for lite oppmerksomhet for tiden. Dette var hennes tredje grand slam finale på rad og hennes 10 seier totalt. Hun begynner å nærme seg Federer land selv om det er vanskelig å sammenlikne. Men den jenta er knallsterk når det gjelder.

  Synes dog litt synd på Safina. Alltid kjedelig når noen ikke får det til i en finale.

 3. Enig med Kjetil, dette var ikke Safina på beste eller engang normalt nivå.
  Litt rart, da hun har vært i Grand Slam-finale før, og spilte ok i Paris.
  Serena er uten tvil en av damene med høyest toppnivå. Kanskje aller best.
  Hun er «bygd» litt annerledes enn de andre. Ser nesten ut som bodybuilder.

  Personlig har jeg mer sans for søsteren. Hun er bedre på raskt underlag, og mye mer sympatisk. Serena sin oppførsel i Wimbledon i fjor (lårskaden og uthaling av tiden), ga meg litt vond smak i munnen. Men god tennisspiller, det er hun.

 4. Jeg har i flere år ventet på at Serena skulle falle fra i toppen, og bli erstattet av mer fotrappe lette jenter. Men enn så lenge imponerer Serena med sin sterke fysikk, tunge grunnslag og enorme vinnervilje. I wimbledon i fjor så vi at Venus slet ut Serena med å kjøre henne fra side til side, men det er ikke mange som klarer å kopiere denne taktikken. Selv om Serena har en tung muskelatur er hun kjappere i beina enn hva en skulle tro.

  For meg virker Safina vanligvis ganske sterk psykisk, men har virket stresset og overtent i de store finalene. Tror dog hun kommer til å holde seg i toppen fremover, og jeg tipper vi kommer til å høre mer om henne enn f. eks Ivanovic.

 5. Personlig synes jeg dametennis stort sett er ganske så kjedelig for tiden. Etter at Henin la opp har det ikke vært spesielt mange lyspunkt fra den kanten. Det er først og fremst en konkurranse i hvem som slår hardest og sikrest fra grunnlinjen. Ingen variasjon, ingen finesser, ingen volleyspillere – veldig monotont. Derfor gjør det det enkelt for en tung og sterk Serena å vinne så mange titler på slike underlag.

  Det er litt av en kontrast til herresiden som kanskje er mer spennende enn noen gang.

 6. For Henin tok det mange år å etablere seg på toppen. Justine kjempet med lenge med sin landsmanninne, som var mer populær.
  Safina har fått en ny «vår», på samme måte som Dementieva, de står nå fram (spesielt Safina), vanvittig veltrent.
  Kjetil, å dra Ana inn i dette (jeg tipper vi kommer til å høre mer om henne enn f. eks Ivanovic.), sjekk alder, grand slam-suksess…

 7. Jepp. Jeg vet at Ana er yngre og allerede har vunnet en grand slam, men hun er så ujevn at jeg tror hun får det vanskelig å holde seg i toppen. Ikke er hun av de sterkeste fysisk heller. Helt fantastisk på sitt beste, men etter french open i fjor har det vært slappe saker, og det begynner å bli en stund siden.

Legg igjen en kommentar