Det sureste tapet

Etter at Roger Federer begynte verdensdominansen i 2004, har han bare tapt to Grand Slam-kamper på hardcourt: Mot Djokovic i fjorårets Australian Open, og mot Safin i semfinalen i samme turnering 2005. I tredje runde i år møtes Safin og Federer igjen, og hypen er i gang.

Det er i AO at Safin har hatt sine mest stabile GS-resultater, og jeg skal ikke sette hele månedslønna på at Federer vinner. Men jeg blir overrasket om Safin klarer å spille stabilt nok til å ta tre sett fra Federer på hardcourt nå. Til tross for fjorårets mange skuffelser, har Federer fått en veldig rutine i femsettsformatet som gjelder i Grand Slam-turneringene. Han har også en veldig god statistikk mot Safin, tror det er 9-2.

Dessuten tror jeg Federer fortsatt tenker på tapet mot Safin i AO 2005, og får ekstra motivasjon av det. Det var en kamp hvor Federer hadde matchball, og kanskje undervurderte han Safin litt. Blir uansett gøy å se dem mot hverandre enda en gang.

1 kommentar

  1. Skal definitivt få med meg den kampen ja. Har nå snudd døgnet til Melbourne-tid:-) Tror vel det blir en grei seier til Federer, men Safin har sett ganske bra ut. Det gjorde imidlertid Nalbandian også, og så plutselig taper han mot Lu i andre runde. Skuffende!

    Forøvrig også overrasket hvor lett Djokovic vant sin kamp. Så den kampen, og han spilte tidvis ball i hatt med Chardy. Var nok smertefullt å se på for Chardys trener. Djokovic imponerte veldig der og han er altså absolutt å regne med etter en noe daff åpningskamp. Han når nok ganske sikkert en semifinale nå.

Legg igjen en kommentar