Der tok jeg feil, gitt

Verdasco fulgte Nadal helt til døra (6-7, 6-4, 7-6, 6-7, 6-4), han tapte ikke på ynkelig vis slik jeg spådde. Beklager, Fernando! Mine arbeidstider er sørgelig lite synkronisert med spilletidene i Melbourne, så jeg blir glad om dere som så kampen kan fortelle litt i kommentarfeltet.

Blir spennende å se om denne harde bataljen kommer til å påvirke Nadals fysiske form i finalen.

7 kommentarer

 1. Flott kamp.

  Det er nok flere enn deg, som avskrev Fernando. Han har overbevist hele veien. Nadal virket veldig fornøyd med å dra det hele i land. Han klarte ikke å dominere slik han pleier. Fernando slo masse rene vinnere, god ved nettet og bra forehand.

  To dobbeltfeil i sitt siste servegame (av Fernando), må man vel skrive på kontoen for uerfarenhet med semi/finale press.

  Men hvis jeg hadde hatt Ana Ivanovic til å trøste meg, vel da hadde tapet vært lettere å bære.

 2. For en utrolig kamp!

  Nadal hadde mange break-sjanser, men servingen til Verdasco reddet ham gang på gang. Og hver gang Rafa brøt, så brøt Fernando tilbake i neste sett. Jeg syns faktisk det var mer «sprut» i Verdasco. Han spilte veldig aggressivt i forhold til Nadal og hadde mange flere vinnere og 3 ganger så mange upressede feil. Jeg satt hele tiden med følelsen av at det like godt kunne blitt Verdasco som gikk av med seieren her, men jeg antar det var Nadal sin mentale og fysiske styrke som gjorde at han dro det i land. Verdasco virket sliten på slutten, og han servet også mye dårligere enn tidligere i kampen, noe som førte til den avgjørende dobbelfeilen som ga Nadal seieren.

  Gleder meg til søndag!

 3. Den beste kampen jeg har sett i turneringen så langt. Utrolig hvordan Verdasco greide å hente krefter igjen og igjen selv om han slå sliten ut mot slutten. En magisk semifinale som inneholdt alt en så viktig tenniskamp skal inneholde.

  Synes Verdasco gjør en veldig god kamp, men er dessverre litt for ustabil. I noen få games gjør han for mange feil. Han var noe heldig da han tok første settet i tiebreak grunnet en nettrull. Andre settet synes jeg Verdasco spilte veldig bra, og statistikken viser også dette. Men Nadal forsvarte seg helt fantastisk og greide å få alt tilbake. Er vel ikke helt enig i det Odd-Egil sier om Verdascos styrke ved nettet. Hadde han vært bedre ved nettet hadde han vunnet det andre settet. Verdasco gjorde et dårlig servegame mot slutten der han tok for stor risiko. Nadal brøt til 6-4.

  Tredjesettet var et mye svakere sett av Verdasco der feilprosenten i slagene gikk kraftig opp. Nadal fortsatte med samme strategi – vente på feilene og slite ut Verdasco. Nadal greide aldri å kommandere poengene noe særlig. Må si at jeg etter tredje sett hadde regnet med at Verdasco skulle falle sammen, spesielt fordi han så ut til å slite med kramper i høyrebenet. Nadal hadde mange sjanser til å bryte Verdasco, men jeg hadde en følelse av at Verdasco utover i kampen tok ut mer og mer energi i serven og la på litt hastighet. Verdasco servet seg i Federer-stil ut av problemene. Det endte til slutt med tiebreak og der bestemte Verdasco seg for å spille super-offensivt. Og det gikk som bare det! Alle slagene satt og han vant det 7-1.

  I det femte settet var det litt samme tendensen. Det begynte å slite på Verdasco spesielt og han hadde trøbbel i hvert eneste servegame. Imidlertid greide han igjen å komme seg ut av det, spesielt pga. serven. Når det sto 4-4 hadde for første gang i settet Verdasco muligheten på Nadals serve da det sto 0-30. Dessverre rotet han det til med noen feil her, og det var nok skjebnesvangert. Verdasco var preget av dette i sitt neste servegame og doblet to ganger. Litt trist avslutning, men alt i alt en utrolig flott tenniskamp!

 4. Verdasco og Ivanovic har slått opp for de som ikke visste det…Det var turneringhistoriens lengste kamp, 5t og 14min er f.eks. 26 min lengre enn Wimbledon-finalen. Nadal vil kanskje bli sliten etter seieren, så Federer får nok en fordel der. Federer-Nadal blir nok enda en thriller, hvor jeg tror Federer er sterkest.

 5. Verdasco hadde vel godt over 100 vinnere, men også nesten like mange upressede feil (må vel være en turneringsrekord?). En helt vill kamp. Jeg synes det er synd at Nadal tar den, da Verdasco sto for den mest positive tennisen (spør du meg). Og leit at en så stor kamp avgjøres på dobbeltfeil selvfølgelig. Tie-breaket i fjerde sett er noe av det råeste jeg har sett. Hvis dette er hvordan Verdasco-kamper kommer til å fortsette er det en ny personlig favoritt på gang her. Forøvrig sjelden sett Nadal så småirritert og (nesten) hissig under kamp.

 6. Takk for blogginnlegg og mye gode kommenarer her! Enig i mye som blir sagt. Har bare sett bruddstykker av matchen, og det som jeg har sett har vært utrolig bra! Med litt mer hell og rutine kunne Verdacso like gjerne vunnet dette. Begge er i god «Spania-tradisjon» godt trent, og Verdacso har kommet seg på fotarbeidet, vil jeg mene. Slagene hans er til tider simply word class, nettopp på grunn av (enda bedre) stilling og inngang til ballen. Virker til å ha overskudd i matchene nå! Det er ikke mer enn ett år eller to siden Erling Tveit klarte å ta 7-5 i første sett mot Verdasco – en liten kuriositet. Han har for meg alltid vært en spiller som i mange år har ligget rundt topp 50 til 20, så at han gjorde det så bra i Australia Open og sågar nesten gikk til finalen, var (veldig) overraskende.

Legg igjen en kommentar