Australian Open, herreklassen

Det er opplest og vedtatt at semifinalene i årets herreturnering kommer til å bestå av de fire spillerne Nadal, Federer, Djokovic og Murray. Siden Nadal og Federer er seedet 1 og 2, var spørsmålet før trekningen hvem som kom til å få Murray og hvem som møter Djokovic i semifinalen.

Semifinalene blir Nadal-Murray og Federer-Djokovic, dersom alt går etter manus. Men det gjør ikke alltid det i Australia. Jeg minner om Thomas Enqvist, Arnaud Clement, Thomas Johansson, Rainer Schüttler, Fernando Gonzalez, Marcos Baghdatis og Jo-Wilfried Tsonga som alle har spilt finale de siste ti årene, uten å være blant favorittene på forhånd.

Første kvartal

Viktige spillere: Nadal, Haas, Tursunov, Gasquet, Hewitt, Gonzalez, Monfils, Youzhny, Karlovic, Simon.
Vurdering: Dette er en festlig gjeng. Verdenseneren (Nadal), to tidligere finalister i turneringen (Hewitt og Gonzalez, som møtes i første runde!), Tre spillere som har slått Nadal på hardcourt (Monfils, Youzhny og Simon), en talentfull franskmann som før eller seinere er nødt å gjøre noe stort i GS-sammenheng (Gasquet), uberegnlige amerikansk-russiske Tursunov og ess-maskinen Karlovic. Wo-hoo!
Til kvartfinale: Nadal og Monfils

Andre kvartal

Viktige spillere: Murray, Nishikori, Stepanek, Verdasco, Blake, Gulbis, Andreev, Tsonga.
Vurdering: Andy Murray har en ganske enkel vei til semifinale, etter min mening. Jeg håper vi får Murray-Nishikori i tredje runde, og at jeg omsider får sett den talentfulle japaneren. Det er åpent hvem Murray møter i kvartfinalen. Gulbis får kanskje sitt gjennombrudd her?
Til kvartfinale: Murray og Gulbis

Tredje kvartal

Viktige spillere: Roddick, Kohlschreiber, Nalbandian, Söderling, Benneteau, Baghdatis, Fish, Djokovic, Nieminen. Vurdering: Avdelingen for gamle kjente. Roddick tapte mot Kohlschreiber i fjor i denne turneringen, og kan få fornøyelsen av å møte ham igjen i  tredje runde. Jeg tror ikke Roddick taper et nyt oppgjør. Åttendelsfinale mellom Nalbandian og Roddick blir verdt å få med seg. Djokovic tapte nylig for finske Nieminen, og de kan møtes i tredje runde. I første runde møtes også Benneteau og Baghdatis, som blir en reprise på den spennende kampen jeg så i French Open for snart tre år siden.
Til kvartfinale: Roddick og Djokovic

Fjerde kvartal

Viktige spillere: del Potro, Muller, Cilic, Lopez, Tipsarevic, Wawrinka, Berdych, Safin, Federer.
Vudering: Austalian Open sin kommentator mente at dette var en vanskelig trekning for Federer, men jeg skjønner ikke hva han tenker med. Han trekker fram Berdych og Safin som trusler, men ingen av dem har slått Federer på fire år. I øverste del av denne delen tror jeg enten Cilic eller del Potro kommer til kvartfinale mot Federer. En åttendelsfinale mellom Cilic og del Potro blir en «hit and miss»-fest av de store. Cilic kan forresten møte Tipsarevic allerede i andre runde, og jeg er nysgjerrig hvordan den kampen blir i fem sett. De møttes jo nylig i Chennai.
Til kvartfinale: del Potro og Federer

Skriv ut trekningen her.

7 kommentarer

 1. Gleder meg til min favoritt-GS!

  Enig med deg at Fed ikke har allverdens vanskelig trekning. Han kommer til semi, grunn:
  Han har greid det i de siste 18 (!) GS-ene

  Nadal derimot tror jeg ikke greier det fordi han virket svak i fjorårets AO, svak hittil i år og aldri vært stabil på hardcourt.

 2. Vil vel si at Federer ikke akkurat er heldig heller. Å åpne mot Seppi og mest sannsynlig Moya i de to første rundene er uvanlig sterk kost for Federer i en GS. Men det er selvfølgelig få som tror at noen av dem kan utfordre Federer på hardcoart. Seppi er imidlertid en seig fyr som godt kan stjele et sett dersom Federer er litt i ulage.

  Vil også si at å få Del Potro i sin kvadrant kanskje er det verste han kunne fått. Hvis han skulle komme til semifinalen er det kanskje en fordel at han møter Djokovic og ikke Murray, men alt i alt vil jeg si dette er en uvanlig vanskelig trekning for Federer.

  1. Seppi blir en grei gjennomkjøring. Moya er langt over toppen, og Federer har aldri hatt noen problemer med han. Ut fra det jeg har sett av Del Potro, synes jeg han har for lite variasjon til å plage Federer. Fed har en god statistikk mot store sterke grunnlinjespillere. Jeg tror han har tapt flere kamper mot gode defensive spillere, som jeg mener er Murray og Nadals store styrke.

 3. Generelt enig i at Federer har størst problemer med spillere som er utholdende og defensivt sterke. Men i 2008 tapte Federer mot all slags spillere. Han tapte mot Roddick, Blake og Stepanek. Ingen av dem er vel i den defensive kategorien akkurat. Dessuten er Del Potro åpenbart i siget om dagen og er ganske så bevegelig, høyden tatt i betraktning. Mener også at plexicusion-underlaget passer hardtslående Del Potro nokså bra.

 4. Vel, statistikk er statistikk. Og fjorårets resultater illustrerer at en del har endret seg både med Federer og med herretennisen generelt den siste tiden. Del Potro er i veldig god form og det blir derfor ikke spesielt relevant å sammenligne med resultater som er fra 2007.

  Ikke dermed sagt at jeg tror Del Potro vil vinne en eventuell kamp mot Federer. Men se på Tipsarevic ifjor. Noe liknende tror jeg kan skje dersom Del Potro og Federer møtes til kamp. Husk at alle vet at man kan slå Federer nå hvis man bare har en god dag og tror på at det er mulig. Det trodde man ikke for et par år siden.

Legg igjen en kommentar